Dazzle Digital Video Creator II

Sitter du på en samling av videokassetter med materiale som du gjerne vil ha tilgjengelig i andre media? Vil du bruke materialet i PowerPoint-presentasjoner, eller til formidling over Internett eller CD-R? Da er denne pakkeløsningen verdt å vurdere.

Redigering av video på datamaskin blir stadig mer interessant, etter hvert som maskinvaren blir kraftigere, lagringsplassen billigere og nye kompresjonsteknikker mer effektive. Likevel er det en av de mest krevende oppgavene for en PC eller Mac.

Denne løsningen fra Dazzle inneholder komponenter som gjør det rimelig enkelt å håndtere de grunnleggende funksjonene. Vi er i ferd med å teste løsningen og her er vårt førsteinntrykk.

Installasjon

Inn og utganger er plassert på henholdsvis for- og baksiden av tilkoblingsboksen
Inn og utganger er plassert på henholdsvis for- og baksiden av tilkoblingsboksen Vis mer

Pakken består av et PCI-kort, en tilkoblingsboks for videoutstyret og programvare.

Installasjonen av både kortet og programvaren gikk problemfritt på vår PC som har en Pentium III på et ”gammelt” Asus hovedkort med BX-brikkesett, men Dazzle advarer mot en del systemer basert på AMD Athlon. Her er det ikke prosessoren som er synderen, men brikkesettet. Vi har hørt fra mange kilder at brikkesett fra Via har problemer med å håndtere store datastrømmer i sanntid, både med Intel og AMD-prosessorer.

Etter installasjonen kjører du en sjekkrutine som tester ut alle elementene i oppsettet, en etter en. Det sjekker at du får videosignal inn og ut, at lyden er ok, og du får muligheten til å feilsøke underveis.

På vårt system fungerte alle elementene feilfritt uten videre.

Enkelt i bruk

Programvaren MovieStar har et grensesnitt som en ”maskin”, og det er både enkelt og oversiktelig å betjene. Store knapper og kjente symboler gjør det greit å komme i gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dazzle Digital Video Creator II

Det er helt essensielt å velge hvilket format du vil fange den analoge videoen i før du begynner. Kortet inneholder dedikert maskinvare som digitaliserer og komprimerer dataene før det sendes til PCen, slik at du slipper å bruke masse tid på å komprimere til ønsket format etter fangsten.

Du kan velge mellom små og slanke formater beregnet på web, i MPEG-1 format i størrelser fra 160x144 til 352x288. Du kan også velge større formater i MPEG-2 fra 320x576 til 720x576, som beholder kvaliteten og er egnet for tilbakespilling på bånd eller brenning på Video-CD, i DVD-format på CD-R eller en eller annen form for DVD-opptaker.

Vi opplevde kvaliteten som helt glimrende når vi valgte den beste kvaliteten. Med en VHS-som utgangspunkt vil du neppe merke noen forskjell på kvaliteten etter at du har konverter til digitalt format. Og fordelen er at du har et mer robust format som tåler lagring, kan distribueres og prosesseres videre til mange praktiske formater og sammenhenger.

Enkel redigering

Programvaren lar deg sette sammen klipp, lyd og stillbilder og legge på teksting. Det er ikke de store kreative mulighetene, men for de fleste praktiske formål er det tilstrekkelig. Avansert redigering og effektbruk er svært krevende både teknisk (som betyr at det tar lang tid å realisere på PC) og ikke minst ”kunstnerisk”. De er ikke alt materiale som er like egnet til å bearbeides som et MTV-innslag…

I dybden

Vi jobber nå videre med å gjennomføre forskjellige typiske oppgaver, for å se hvordan denne verktøykassen fra Dazzle oppfører seg under forskjellige former for press. I løpet av neste uke vil du kunne lese resultatet av denne mer dyptgående testen.

Norsk distributør er Andresen Data

Prisen er 3 713 kroner inkl mva