Dataspill og pianotimer - på en gang!

Nå blir det morsomt å lære å spille piano.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Synthesia, som tidligere gikk under navnet "Piano Hero" (fritt etter Guitar Hero), er noe så spesielt som en kombinasjon av dataspill og pianokurs. Men i motsetning til vanlige pianotimer, slipper du her å lære deg noter overhodet.

Bricks are falling from heaven

Her kommer nemlig "notene" ramlende ned fra toppen av skjermen, omtrent som tetrisbrikker, og akkurat når de treffer det virtuelle tangentbordet på skjermen, må du passe på å trykke riktig tangent.

Og blir det for mye å holde orden på, kan du enkelt justere hastigheten slik at den passer for deg - og ditt nivå. Og selvfølgelig kan du spille vanskelige partier om og om igjen, helt til det sitter i fingrene.

Må ha keyboard

Programmet er gratis, men for å bruke Synthesia trenger du et ekte piano eller synthesizer som kan kobles til datamaskinen (via USB, MIDI eller en adapter). Dette koster typisk fra noen hundrelapper og oppover til mange tusen - avhengig av merke, kvalitet og funksjonalitet. Og så trenger du en MIDI-fil som inneholder musikken du ønsker å lære deg å spille.

En MIDI-fil inneholder som regel flere instrumenter, og når filen lastes i Synthesia får du spørsmål om hvilket instrument du vil spille. De andre instrumentene blir spilt i bakgrunnen - mens poengene dine - og pianokunnskapen - forhåpentligvis triller inn.

Her er en video som viser hvordan programmet fungerer i praksis:


Gratis

På nettet finnes det flust med MIDI-arkiver, og millioner av filer som kan lastes ned gratis.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmer fra synthesiagame.com.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!