PC for deg med plassproblemer
PC for deg med plassproblemerVis mer

Datamaskin i pennen

Hva sier du til å ha en datamaskin på innerlommen, enda mindre enn en PalmPilot? Det er akkurat det Smartquill er: En liten PC på størrelse med en fyllepenn!

Forskerne hos British Telecom som har utviklet Smartquill, regner med at det vil gå ca to år før den vil nå det kommersielle markedet, så du kan ikke putte den i lomma riktig ennå.

Smartquill inneholder teknologi som gjør det mulig å registrere hvilken posisjon pennen er i, og dermed forstå hva du gjør med den. Derfor er det bare å skrive i vei, mens Smartquill oversetter fortløpende til digitale tegn. Siden den altså forstår håndskrift, slipper du passord: du bare bruker din egen underskrift.

Pennen har en liten LCD-skjerm der du kan lese hva du har skrevet. For å rulle i teksten, er det bare å vri pennen forover eller bakover. Dessuten vil en virtuell skjerm i enden av pennen fungere som en monokkel, der du vil kunne se hele skjermbildet.

I Smartquill er det også avtalebok, kontaktdatabase, kalkulator, epost og andre hjelpemidler. I tillegg har den mulighet for å ta opp lyd. Den er utstyrt med 4 MB minne, og kan kommunisere med en stasjonær PC via en dokkstasjon.

Spørsmålet er om Smartquill kanskje blir for liten. Hvis folk behandler den som de behandler penner, kan det fort bli en dyr fornøyelse for eierne. Alle mister jo pennen sin hele tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen