Databutikk med dame-suksess

Nettbutikken PS.no laget egen dameavdeling, og økte andelen kvinnelige kunder betraktelig.

Det skapte en viss debatt da nettbutikken PS.no lanserte en egen dame-avdeling med rosa laptoper, leopard-PC-vesker og blomstrete minneplugger tidligere i år. I kommentarene knyttet til vår omtale av satsningen var det både sinte innlegg fra kvinner som ikke fant seg i å bli satt i bås, og mer positive debattanter som hilste satsningen velkommen.

Poenget var å tiltrekke seg kvinnelige kjøpere, som har vært i sterkt mindretall blant kundene til nettbutikken.

Annet fokus hos kvinner

- Vi gjør dette fordi vi ser at det er få damer som handler våre typer varer på nett. Vi tror dette blant annet henger sammen med at få damer ønsker å lese om MHz, millisekunder og bytes, men er opptatt av hvordan ting ser ut og hva de kan brukes til, fortalte daglig leder i PS.no, Petter Aaland, til DinSide Data i vinter.

Petter Aaland hos PS.no Foto: Bjørn Eirik Loftås
Petter Aaland hos PS.no Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


En viss skepsis i markedet til tross, nå ser det ut til at "Ladies' Corner slett ikke var en dum satsning. PS.no har nemlig økt andelen kvinnelige kunder fra beskjedne 12% til respektable 31% i perioden etter lanseringen.

- Jeg måtte ta ut tallene to ganger fra systemet for å være sikker på at det var rett, forteller en oppspilt Aaland til DinSide Data.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I følge Aaland er det spesielt minibærbare (netbooks) og design-PC-er de kvinnelige kjøperne lar seg lokke av. USB-minneplugger utformet som smykker har de også solgt godt av til kvinnelige kunder, samt PC-vesker som matcher antrekket.

Mer kvinne til høsten

Og kvinnesatsningen har gitt mersmak. Nå skal produktsegmentet videreutvikles, messer besøkes, og nettbutikken vil fremover satse mer på produkter med et feminint snitt som skiller seg ut i mengden. Kosmetikk og personlig pleie vil også utgjøre en del av utvalget i butikken, men det er ingen tvil om hva som fortsatt er profilen.

- Vår kjernevirksomhet er fortsatt elektronikk og IT, og det gjelder for alle kundene, enten man er kvinne eller mann, avslutter Aaland.