<B>LABERT:</B> Sony NEX-7 ble testet av redaksjonen i fjor sommer. Siden den gang har det blitt få rene kameratester på DinSide. Ikke uten grunn, interessen blant leserne er ofte laber. Og nå stuper salget. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LABERT: Sony NEX-7 ble testet av redaksjonen i fjor sommer. Siden den gang har det blitt få rene kameratester på DinSide. Ikke uten grunn, interessen blant leserne er ofte laber. Og nå stuper salget. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Dårlige tider for kameraprodusentene

Ekstremt kraftig fall i salget.

For noen år siden var de blant de aller hotteste gadgetene på markedet, men nå er det ikke mye å rope hurra for på digitalkamerafronten lenger. Salget av japanske kameraer regelrett stuper på verdensbasis, skriver Akam.

LES OGSÅ:

Fallet er på hele 38,7 prosent i årets ni første måneder. Aller verst er fallet på kompaktkameraer, med 43,9 prosent.

Speilreflekskameraer og systemkameraer der man kan bytte objektiv falt med 16,7 prosent, ifølge avisen.

Hva er årsakene?

Digitalkameratesten var en av de viktigste løpende testene på DinSide for få år siden, og vi har testet hundrevis av modeller siden den første i 1998.

De siste årene har vi imidlertid sett en kraftig tilbakegang i interessen, slik vi også opplevde med digitale videokameraer for noen år tilbake.

Hva med deg?

Har du planer om å anskaffe nytt kamera i år? (Avsluttet)
Nei, ingen planer(70%) 2721
Ja, det står høyt på ønskelisten(23%) 886
Vet ikke(7%) 279
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Årsakene er sannsynligvis flerdelt, tror vi. For det første har de fleste nå tatt steget over fra den filmbaserte til den digitale fotoalderen, og kvaliteten på kameraet man kjøpte for tre-fire år siden er fortsatt helt super.

Men den viktigste grunnen, tror vi, er at mobilen har overtatt mer og mer som primærkamera, og byr på så mye mer enn bare å ta bilder.

Fleksibilitet viktigere enn kvalitet?

Bilder kan redigeres rett på mobilen og havner ikke nødvendigvis i papiralbum lenger, men deles i sosiale nettverk som Facebook og Instagram. Disse tjenestene nås uansett hvor man befinner seg, og her egner mobilen seg langt bedre enn det tradisjonelle kameraet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva mener du? Kan kameraprodusentene snu trenden, og hva skal i tilfelle til? Bruk debatten under og del dine meninger med andre lesere

Les også: Sjekk den zoomen!