Dårlig kvalitet på norske PCer?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmål:

Hei,

Jeg har et lite spørsmål som jeg håper dere har anledning til å besvare. En PC til 10.500,- fra PS Data har blitt kåret til testvinner hos dere. Jeg er enig i at man får utrolig mye for pengene.

Men hvor store forskjeller er det på en norskprodusert PC og f.eks en DELL? En DELL med samme utstyrspakke ville sikkert kostet det dobbelte, og med tanke på at Norge ikke akkurat er noe lavkostland for produksjon, må det være et eller annet man gir slipp på ved å velge norskprodusert. Er det kvalitet, levetid, service etc?

Med vennlig hilsen
Morten

Datadoktoren svarer

Hei Morten,

Selv om Norge ikke er blant de billigste mht produksjonskostnader, har norskproduserte PCer i en årrekke kunnet konkurrere med de store internasjonale merkene både på pris og kvalitet. Lave komponentpriser og effektive produksjonsmetoder er hovedgrunnene til dette. Dessuten er veien fra produsent til sluttbruker i de fleste tilfellene kort, noe som selvsagt også er med på å holde prisene nede.

"Innmaten" i PCene er som regel standardkomponenter produsert i lavkostland, enten du velger Dell, Targa eller andre PC-merker.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar