Dårlig kontakt til skjerm på bærbar

Hei,

Har en bærbar HP som er noen år gammel. Datteren min på 3 fikk sjansen til å hoppe litt på den her forleden. Etter dette ble skjermen veldig følsom.

Den flimrer og ruller slik som en gammel tv gjorde før i tiden når man skulle søke inn kanaler. Ved å lirke litt (åpne/lukke) og presse i kantene kommer det seg og alt virker noenlunde greit. Går det an å evt. bytte skjerm på en slik pc? Skru den opp og fikse på kobling mellom pc og skjerm? Noen andre råd?

mvh
Bjørn Arild

Datadoktoren svarer

Hei

Det er en fleksibel forbindelse mellom skjermdelen og hoveddelen på bærbare PC-er. Den sitter gjerne i en kontakt på den ene av delene, hvilken av de to varierer mellom modeller og fabrikater.

Hvor vanskelig dette er å reparere er umulig å si uten å kjenne den aktuelle modellen. På moen maskiner er det enkelt å demontere skjermen, sjekke kontakten
og sette i kabelen hvis den ikke sitter helt på plass. På andre maskiner er det vanskelig.

Et godkjent serviceverksted burde ikke bruke lang tid på å finne ut av dette, siden de sitter med servicemanualer for produktene de håndterer.

Hvis
det derimot viser seg at selve kontakten er brukket eller noe annet mer alvorlig har skjedd, kan reparasjonen bli vesentlig dyrere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis maskinen er utenfor garantitiden og du vil fikse det selv, kan det hende at du kan få tilsendt de deler av servicemanualen som er aktuell for akkurat denne forbindelsen. Er du fingernem er det ihvertfall verdt å prøve.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar