Dårlig flat-TV?

Hei,

Jeg har nå kjøpt en 32" Amoi LCD tv, som skulle støtte HDTV 1080i bla. Skuffelsen er imidlertigig stor når jeg slår den på og får stilt inn TVkanalene via kabel.

Det virker som oppløsningen er utrolig dårlig, en kan se pikslene tydelig
og bildene virker uskarpe.

Også på DVD med gode kabler og alt blir bildet dårlig. Tekst og grafikk i TV-sendingene er utrolig dårlige. Den skal også ha en responstid på 10ms, men jeg kan tydelig se etterslep. Kontrasten skal være 800:1.

Er dette med uskarpt bilde og at en ser punktene noe en må tåle på LCD TVer, eller er dette bare et utrolig dårlig produkt???

Jeg hadde jo langt bedre bilde på den gamle 50hz TVen.

Datadoktoren svarer

Det er nok mange årsaker til skuffelsen din.

For det første er det ofte svært dårlig kvalitet på det som sendes på kabelnettet, og dette blir enda tydelilgere på LCD og Plasma. En TV med bilderør "glatter ut" mye av forstyrrelsene, derfor har kabelselskapene og TV-stasjonene sluppet unna med den dårlige kvaliteten så lenge.

At du kan se pikslene på skjermen er normalt, hvis du sitter for nær skjermen, det er jo ikke like små piksler som på en PC-skjerm. Men hvis du ser større "firkanter" i bevelgelser, i bakgrunner osv. kan dette skyldes dårlig prosessering i ett eller flere av apparatene i kjeden. Dette kan være DVD-spilleren eller skjermen, eller begge deler.

Om det er et dårlig produkt du har kjøpt vet vi ikke, siden vi ikke har testet denne modellen. Men det er stor forskjell på pris og kvalitet på LCD-TVer, og du får gjerne det du betaler for.

Våre tester av flat-TV finner du her

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]