Dans med tastaturet

Dance Studio fra MetaCreations er et rart program. Med tastaturet kan du bevege figurer i virkelighetstro dans, legge på rytmer og musikk. Men hva i alle dager kan du bruke dette til?

Første møte med Dance Studio er morsomt. Programmet er annerledes, grafikken er tøff, og naturligvis er det gøy å se at figurer på skjermen beveger seg etter de tastene du trykker på.

I Dance Studio kan du velge mellom seks dansere, du kan stille hud og hårfarge, endre på klær, og velge musikalsk stilart.

Dance Studio kommer med tale, musikk, og muligheter for å spille inn dansen med valgfri danser, og deretter mikse.

Miksingen er nokså imponerende ved at du kan endre bevegelsene i ettertid, og skifte kameravinkler og lyssetting innen du lagrer filen din.

Naturtro bevegelser

Figurene i Dance Studio har svært naturlige bevegelser, og grunnen til dette er såre enkel: I utviklingen av programmet benyttet man profesjonelle dansere som fikk sensorer festet til ben og armer. Bevegelsene som ble spilt inn ble lagt over på tegnede figurer, og Dance Studio ble til virkelighet.

Du kan lage din egen musikk

Dance Studio kommer med et eget program, som gir deg mulighet til å kombinere lyder slik at de blir til et musikkspor. Du kan endre takt og volum, og lagre resultatet som wav-filer.

Resultatet er førsteklasses, og det er heller ikke vanskelig å få til. Dance Studio er langt fra noe profesjonelt mikseprogram, men koster også langt mindre.

Mange småfeil

Dance Studio oppviser en del mangler. De to hjelpeprogrammene som trengs for å lage filmer som kan eksporteres, må lastes ned fra Internett.

Det ene fikk vi ikke til å fungere innen vi sa at nok er nok, og beveget oss videre i testen. Det andre programmet er ennå ikke ferdig fra produsenten.

Dance Studio liker seg best på maskinen din når du ikke har noen andre programmer aktive. I de fleste tilfeller måtte vi avslutte Dance Studio med Ctrl+Alt+Delete, og vi klarte heller aldri å åpne vinduer fra andre programmer mens Dance Studio var aktivt.

Konklusjon

Dance Studio er fullstendig unyttig, men egentlig ganske morsomt. Barn vil trolig storkose seg med det, og sikkert en del voksne også. Problemet er bare at du kanskje fort vil bli lei av det.

Til en pris av ca. 600,- inkl. mva. er Dance Studio ikke spesielt kostbart. Nærmere opplysninger får du hos Demo AS, tlf. 22 07 12 90.