D-Link Powerline HD

Nettverk over strømnettet - nå også fra D-Link. Hva duger det til?

Publisert
Sist oppdatert

Hva slags nettverk du skal velge kommer an på bruksområdet. Det raskeste og sikreste er selvsagt kablet Gigabit nettverk, som dekker ethvert behov både på hjemmebane og i jobbsammenheng. Det er også blitt standard på alle stasjonære PCer og de fleste bærbare, og annet nettverksutstyr som rutere og svitsjer koster heller ikke stort mer for Gigabit-ytelse.

Skal du bevege deg fritt med bærbar er trådløst tingen, ingen liker å trekke på lange kabler gjennom boligen.

Men noen ganger er det ikke praktisk verken med kablet eller trådløst, som regel på grunn av bygningsmessige utfodringer.

Da kommer nettverk over strømnettet inn i bildet.

Hvor bruker du det?

Ofte brukes strømnettet til å transportere Internett-tilkoblingen fra inntaket i boligen fram til en trådløs ruter som tar seg av nettverket videre. Dette er en glimrende løsning, siden strømnett-forbindelsen som regel er raskere enn Internett-tilkoblingen.

Da kan man ha en rask kablet forbindelse mellom stasjonære PCer og spillkonsoller via ruteren, praktisk trådløs til de bærbare og gå via strømnett ut på nettet.

Enkelt og raskt nok

D-Link sine enheter funger akkurat på samme måte som andre løsninger for strømnettet: Du plugger enhetene inn i stikkontakter i nærheten av nettverksutstyret, så kobler du en nettverkskabel mellom enheten og nettverksutstyret. Etter noen sekunder blinker alle 3 lysene og forbindelsen er opprettet.

Hvor rask forbindelse du får avhenger av hvordan ledningsnettet er koblet og hvor enhetene står. Hva slags apparater som er koblet til strømnettet kan også påvirke forbindelsen. Noen strømforsyninger sender ut støy på nettet, motorer og sparepærer kan belaste nettet "skjevt" i forhold til fase og gi andre forstyrrelser.

Det er også forskjellige systemer for strømnett, så regelen er at man må prøve seg fram, det er umulig å si på forhånd hvor bra det vil fungere.

Våre målinger i et hus fra 60-tallet med gammeldags strømopplegg kan være en utfordring, og D-Link plasserte seg midt på treet.

D-Link Powerline HD


Hastigheten er godt over vår Internettforbindelse, som topper seg like under 4 Mbit (på grunn av avstanden til sentralen og kvaliteten på kablingen).

Hastigheten er også tilstrekkelig til å formidle komprimert video, under gode forhold også HD.

Men som nevnt tidligere, alt kommer an på hvordan kurser og tilkoblinger er i den aktuelle boligen. Sørg derfor for å handle med mulighet for å bytte til annet utstyr dersom resultatet ikke skulle være tilfredsstillende.

D-Link Powerlan HD DHP-301 koster rundt tusenlappen for en pakke med 2 enheter. Forhandlere finner du stort sett over alt både på nett og i butikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer