Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

D-Link lanserer ny 3-i-1 lommeruter

Den er bitteliten og veier bare 64 gram, men det skulle man ikke tro når man leser hva den er i stand til.

Trådløse rutere, aksesspunkt og nettverkskort er blitt allemannseie, og koster snart nesten ingenting. Men hva om man kunne lage ett produkt som kan gjøre alle tre tingene? Det er hva D-Link har gjort med modellen DAP-1350.

Ved hjelp av en bryter kan du enkelt bestemme om den skal fungere som et trådløst nettverkskort, som ruter eller bare som aksesspunkt.

Og neida. Det er faktisk ikke første gangen D-Link gjør dette. Allerede i 2005 testet vi forgjengeren, som var i stand til akkurat det samme.

Utvidet funksjonalitet

Men DAP-1350 kan mer. For det første er den teoretiske maks-hastigheten økt, takket være støtte for 802.11n-standarden, med tilhørende oppdateringer på sikkerhetsfronten. Og dessuten: Via USB-porten på siden kan du nå koble 3G-adapteret ditt, og dermed kan hele familien koble seg til ruteren trådløst, og dele en mobil bredbåndsforbindelse.

Du kan også koble skriveren din til denne USB-porten, og dermed gjøre den trådløs for deling, eller koble til en USB-harddisk for å lage en fellesdisk som deles i nettverket.

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Gjør utstyret trådløst

I nettverkskort-modus skal den også støtte overgang fra kablet til trådløst nett. Det betyr at du for eksempel kan koble TV-er, mediespillere og spillkonsoller på trådløsnettet, selv om de i utgangspunktet kun har støtte for kablet nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den lille dingsen veier ikke mer enn 64 gram, og er mindre enn en sigaretteske. Den kommer i et hendig reiseetui, som også har plass til strømadapter og kabler.

Strømkabel trenger du imidlertid ikke hvis den brukes som nettverkskort tilkoblet PC-en, da får den all den strømmen den trenger fra USB-porten.

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


DAP-1350 Wireless N Pocket Router & Access Point, som ruteren offisielt heter, er allerede tilgjengelig, og har en veiledende utsalgspris på 649 kroner.

DinSide Data har bestilt et eksemplar til test, og kommer tilbake med flere detaljer når vi har tatt den nøyere i ettersyn og gjort våre målinger.