D-Link DI-704

D-Link har et omfattende utvalg av nettverksutstyr for store og små nettverk. Vi har sett på en ruter for deling av Internett-tilgang i mindre nettverk.

D-Link DI-704
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ruteren fra D-Link vi valgte å teste i denne omgang heter DI-704 og er beregnet på å håndtere alle typer bredbåndstilgang. Den er i tillegg en svitsj, med fire porter for lokalnettet, som automatisk kjenner av om de er koblet til 10 eller 100 Mbits forbindelse.

D-Link har også en mindre og enklere utgave - DI-701 - som bare har en utport som du selv må koble til en hub eller svitsj.

Installasjon

D-Link DI-704

Boksen har et solid metallkabinett, med lysdioder for trafikk og status plassert på samme side som nettverksportene. På motsatt side finner vi porten som du kobler til boksen fra din Internettleverandør, serieport for modem/ISDN og strømbryteren.

På undersiden finner vi to skruehull som gjør det mulig å henge boksen på vegg. Hullene er utformet slik at du kan velge om du vil henge den med de fire nettverksportene ned eller mot venstre, avhengig av hvordan du plasserer skruene på veggen.

Du finner også fire plastføtter som kan limes på bunnen, hvis du vil plassere ruteren på et bord eller i en hylle.

Konfigurasjonen er også her web-basert, og fremgangsmåten er beskrevet på et stort, fint kart med fargetrykk på glanset papir.Det er lettere enn å bla frem og tilbake i en bok - flat struktur er ofte det beste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Problemfritt

D-Link DI-704

Vi hadde ingen problemer med å sette opp denne ruteren, den kom opp med en gang og var i drift i løpet av få minutter etter at esken ble sprettet.

Den støtter både fast og dynamisk IP-adresse i tillegg til PPPoE. Den er derfor kompatibel med alle tilbydere på markedet.

Tilleggsfunksjoner

Som de andre ruterne vi har testet, kan du sette opp virtuelle servere på forskjellige porter, samt blokkere tilgang for grupper og brukere basert på IP-adresser.

Du kan også her åpne brannmursfunksjonen for definerte pakker og porter. Dette er påkrevet for spill, videokonferanse og IP-telefoni.

Serieporten kan kobles til et eksternt modem eller ISDN-adapter. Hvis bredbåndstjenesten din skulle gå ned, har du dermed en ekstra mulighet for tilgang, for eksempel fra en annen leverandør.

Konklusjon

Denne ruteren har alle grunnfunksjonene, har mulighet for backupløsning for tilgang via modem/ISDN og virker som en solid boks.

Den var også svært enkel å konfigurere, og vi kom på nett med en gang.

Den er også den rimeligste ruteren i denne sammenligningen, listeprisen oppgis til 2.250,- inkl mva

Norsk distributør er D-Link Norway