TrueTheater sørger for å oppskalere DVDene dine og sørger samtidig for bedre dynamikk i bildet
TrueTheater sørger for å oppskalere DVDene dine og sørger samtidig for bedre dynamikk i bildetVis mer

Cyberlink PowerDVD 9

Bruker du PCen til å spille av DVD og Blu-ray? Da bør du sjekke ut nyeste versjon av PowerDVD.

Kjøper du ny bærbar PC i litt høyere prisklasse, er sjansen stor for at den kommer med Blu-ray-spiller. Hvis du allerede nå himler med øynene, kan vi fortelle at Blu-ray er DVD-ens arvtaker, med langt mer høyoppløselig bilde og interaktive muligheter.

Har du stasjonær PC er det ingenting i veien for å anskaffe seg en Blu-ray-leser, som kan erstatte eller leve ved siden av DVD-brenneren din. De billigste koster nå rundt tusenlappen.

For å spille av Blu-ray-filmer, kreves det i tillegg at du har et egnet avspillingsprogram installert på PCen. Det holder ikke med Windows Media Player eller Windows Media Center, her må det tredjeparts-programmer til. I skrivende stund er det aller mest aktuelle programmet til formålet PowerDVD fra selskapet Cyberlink.

Cyberlink PowerDVD 9


Helt ny versjon

En enkel versjon av PowerDVD følger som regel med når du kjøper Blu-ray-leser, men om du ønsker flere funksjoner, finnes det også i kjøpeversjon. Tidligere denne uken kom programmet i versjon 9.0, og vi har prøvekjørt den og sett på nyhetene.

PowerDVD kan mer enn å spille Blu-ray-filmer. Som navnet antyder, handler det i hovedsak om DVD. Og en god nyhet for alle som sitter på store DVD-samlinger, er at PowerDVD 9.0 kommer med algoritmer for å oppskalere og forbedre DVD-filmene dine, slik at de tar seg bedre ut på din nye HDTV. Vi har sammenlignet materiale med og uten denne oppskaleringen (TrueTheater) aktivert, og som du ser av bildet øverst, er det snakk om en betydelig forbedring av bildet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen nyhet i PowerDVD 9.0 er innebygd filmbibliotek. Når du setter inn en film i drevet, søkes det automatisk mot en online-database, og detaljer om filmen dukker så opp i noen sekunder i høyre del av skjermbildet. Klikker du på informasjons-knappen under bildet, får du muligheten til å overføre informasjonen til ditt eget mediebibliotek. Her kan du også gi karakterer til filmene dine.

Cyberlink PowerDVD 9


Integreres med Windows Media Center

Nye PowerDVD kan også spille av AVCHD-materiale, som blir stadig mer aktuelt, blant annet gjennom nye videokameraer. Støtten for andre formater opplever vi som noe begrenset. Men dersom du for eksempel bruker Windows Media Center til å spille av mediefiler, er det en positiv nyhet at PowerDVD 9.0-motoren integreres sømløst med denne. Det betyr blant annet at du kan bruke Windows Media Center til å spille av Blu-ray-filmer, så snart du har installert PowerDVD 9.0.

PowerDVD 9.0 kan lastes ned, installeres og prøves gratis i 30 dager, uten andre begrensninger. Ønsker du å bruke programmet etter prøveperioden, koster det $99 (ca 700 kroner) for DeLuxe-versjonen som har alle de nye funksjonene.

Mer informasjon og nedlasting på denne siden.