CuteMX

Napster-konkurrenten CuteMX ble tidligere i sommer lagt ned, som et direkte resultat av rettsaken mot nettopp Napster. Nå er programmet tilbake i ny versjon…

CuteMX kommer fra det samme selskapet som gav oss det populære FTP-programmet CuteFTP. Med CuteMX kobler du deg direkte opp mot andre maskiner for å laste ned mediefiler, og du har selvsagt fulle søkemuligheter.

Enklere og bedre enn Napster

Hva er det som skiller Napster og CuteMX? Napster-utviklerne har konsentrert seg om én ting, og det er MP3-filer. Med CuteMX kan du utveksle mange forskjellige filtyper – musikk, filmklipp, bilder eller dokumenter. Dette er for så vidt ikke noen revolusjonerende nyhet, både Scour Exchange og Gnutella har denne muligheten.

CuteMX versjon 2.5 representerer ikke noe gjennombrudd når det gjelder fildelingsprogrammer. Den har rett og slett bedre og mer strømlinjeformet og bedre funksjonalitet enn konkurrentene. Du kan lett bestemme hvilke typer filer du vil dele med andre, samt bestemme hvor mange som kan lastes ned og opp samtidig. Søkefunksjonene er også bra og du kan sette inn begrensninger her også. Vi savnet imidlertid mulighet for å begrense søket til raske forbindelser eller en bestemt bitrate, slik det er mulig med Napster.

Nedlastningen foregår på en velkjent måte, med informasjon om hastighet og hvor mange prosent som gjenstår.

En funksjon vi synes er meget praktisk, er at du med en enkel klikk kan få oversikt over alle filene en person deler. Greit hvis du for eksempel laster ned et helt album – det kan da vise seg å være unødvendig å søke etter enkeltlåter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

CuteMX har også en innebygd avspiller som er basert på Windows Media Player-teknologien. Det er også praktisk, siden du kan kjapt høre på låter du har lastet ned, se på filmklipp eller bilder. Du har også oversikt over alle filer som befinner seg på harddisken din, som betyr at du raskt får tilgang til alt du har lastet ned, uten å forlate programmet.

Du kan også sende beskjeder til og chatte med andre brukere. Brukere som ikke kan oppføre seg kan settes på en fy-liste, hvilket innebærer at de blant annet ikke får tilgang til dine filer.

Ikke mange brukere - foreløpig

Det største problemet med CuteMX slik det er i dag, er mangel på brukere. I løpet av de timene vi var logget på, lå brukertallet på ca. 7-800, og det betyr at du nok må slite med å finne litt mindre kjente låter eller artister. Vi regner imidlertid med at brukertallet vil øke etter hvert som relanseringen av CuteMX blir bredere kjent. Du selv kan laste ned programmet fra denne adressen.