Cubby lar deg synkronisere mapper fra PC-ene dine og nettskyen, men også direkte mellom PC-ene.
Cubby lar deg synkronisere mapper fra PC-ene dine og nettskyen, men også direkte mellom PC-ene.Vis mer

Cubby: Smart og billig nettlagring

Er dette løsningen du har ventet på?

LogMeIn er et selskap som først og fremst er kjent for sine løsninger for å kunne fjernstyre PC-er over Internett, via nettleseren. De står også bak den populære Hamachi-klienten som lager virtuelle, private nettverk av datamaskiner over Internett.

Nå er de på banen med en ny tjeneste, kalt Cubby. Dette er lagrings- og synkroniseringsløsning som skiller seg litt ut fra Dropbox, Google Disk, SkyDrive og de andre populære nettskytjenestene.

Tema: Nettlagring

Uavhengige mapper

For der de fleste kun kan synkronisere innholdet i én mappe med undermapper, kan du med Cubby synkronisere hvilken som helst mappe på PC-en din, ganske enkelt ved å dra og slippe mappene over applikasjonsvinduet. Maksgrensen er fem GB, trenger du mer kan du velge flere forskjellige abonnementer på inntil en TB, mot betaling naturligvis.

Du bare drar og slipper mapper du ønsker skal synkronisere. Mappen My Cubby er en standardmappe som vil synkroniseres automatisk, også mellom PC-ene dine.
Du bare drar og slipper mapper du ønsker skal synkronisere. Mappen My Cubby er en standardmappe som vil synkroniseres automatisk, også mellom PC-ene dine. Vis mer


I utgangspunktet synkroniseres mappene mot ditt private område på LogMeIns servere, og blir dermed tilgjengelig via nettleseren eller apper på mobilen (iOS og Android). Men hvis du installerer programmet på flere PC-er får du muligheten til å velge en eller flere mapper som vil synkronisere også med disse. Dermed har du lokale kopier av de samme filene flere steder.

I tillegg kan du naturligvis dele mapper, eller "cubbies", som LogMeIn omtaler dem, med andre via nett og mobil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan fritt bestemme hvilke mapper som skal synkroniseres mot hvilke PC-er. I tillegg kan du dele mapper med andre, og lage lenker som gir lesetilgang.
Du kan fritt bestemme hvilke mapper som skal synkroniseres mot hvilke PC-er. I tillegg kan du dele mapper med andre, og lage lenker som gir lesetilgang. Vis mer


Når du har valgt mappen du ønsker skal synkroniseres mot PC nr 2, 3 osv, kan du fritt bestemme plassering.
Når du har valgt mappen du ønsker skal synkroniseres mot PC nr 2, 3 osv, kan du fritt bestemme plassering. Vis mer


Kan synkronisere direkte

Cubby har også en annen, interessant funksjon, "DirectSync", som er muligheten til å synkronisere mapper mellom PC-er, uten å lagre kopier hos LogMeIn. Denne P2P-funksjonaliteten gjør altså at du ikke behøver å bekymre deg for lagringsgrenser. Ulempen er bare at den dessverre ikke er tilgjengelig dersom du er gratisbruker.

Webgrensesnittet er enkelt og oversiktlig.
Webgrensesnittet er enkelt og oversiktlig. Vis mer


Betafase med rabatt

Tjenesten er fortsatt i betafase, og i skrivende stund får du kraftig rabatt dersom du trenger mer plass og DirectSync-funksjonen. 100 GB koster for eksempel $3,99 i måneden (22 kroner), vel og merke hvis du betaler for et helt år av gangen.

Du finner mer informasjon og kan laste ned klientprogramvaren hos cubby.com

Les også: Denne disken har ingen lagringsgrense