CryptCD - passordbeskytt CDene dine

Har du noen gang ønsket å passordbeskytte de hjemmebrente CDene dine? Endelig finnes det et program som gjør det på en ganske enkel måte.

CryptCD - passordbeskytt CDene dine
Publisert
Sist oppdatert

Å beskytte innholdet på en CD er ikke bare-bare. En mulighet er å pakke dataene til en kryptert ZIP-fil, og deretter brenne filen til CD, men løsningen er ikke mer enn halvgod. For det første er det som regel enkelt å knekke passordet ved hjelp av programmer som kan lastes ned gratis fra nettet, for det andre blir ikke filene skjulte, bare filinnholdet.

Vi har tidligere omtalt krypteringsløsninger som for eksempel BestCrypt fra Jetico. Dette er krypterte, virtuelle disker som kan fylles opp og brennes til CD. For å få tilgang til dataene i ettertid må den virtuelle disken, som i praksis er en fil, monteres i filsystemet. Det blir med andre ord en noe tungvint prosess. Les mer om dette i denne artikkelen.

Velkjent grensesnitt

CryptCD er derimot en løsning vi kan like. Programmet ligner et typisk CD-brennerprogram, der øverste del viser filsystemet, og nederste del viser innholdet på CDen. Du velger hvilke filer og mapper du ønsker å overføre/kryptere fra det øverste vinduet, og drar disse til det nederste vinduet. Enkelt og greit.

CryptCD - passordbeskytt CDene dine


Helt nederst ser du status for CDen du lager, dvs hvor mange filer og MB du har benyttet, og hvor mye ledig plass som gjenstår på CDen.

Når du er ferdig med utvalget, klikker du på Create CD fra menyen. Du får da spørsmål om hvilket passord som skal settes på innholdet, og i neste øyeblikk starter krypteringen.

Helt skjult

Dessverre kan ikke CryptCD brenne CDen for deg, men legger de krypterte filene i en mappe på harddisken. Deretter kan du bruke hvilket som helst CD-brennerprogram til å brenne disse til CD. Filene skjules i én eller flere krypterte .dat-filer. I tillegg vil det ligge en Setup.exe-fil sammen med disse. Denne kjøres automatisk når CDen sette i spilleren, og vil øyeblikkelig spørre etter passord.

CryptCD - passordbeskytt CDene dine


Når riktig passord er tastet inn, blir filene synlig igjen i et Utforsker-lignende vindu. Deretter kan filene åpnes på vanlig måte. De kan også kopieres, dersom du ikke har sperret for denne muligheten på forhånd.

En gratisversjon av CryptCD kan lastes ned fra denne siden. Gratisversjonen kan bare kryptere 50 filer eller 50 MB med data. Disse begrensningene blir borte dersom du registrerer programmet, noe som koster rundt 250 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer