CRT-TV som dataskjerm


Heisann!

Har klart å ødelegge skjermen til min bærbare pc, og har funnet ut at det koster skjorta å få ny skjerm.

Vurderer nå å få installert Windows XP media senter på den, slik at jeg kan bruke tv'en istedet. Selve programvaren koster jo ikke all verden (ca. 1000, -), men hva trenger jeg evt. i tillegg? Kabler, tv-kort?

Har trådløst nettverk hjemme, vanlig crt-tv (må vente til den konker før jeg kjøper lcd), mens min Acer bærbare er vel normalt utstyrt med inn- og utganger (Travelmate 4502LCi). Pr. idag har jeg XP pro på maskinen.

Med vennlig hilsen
Alexander

Datadoktoren svarer

Hei Alexander,

Ser nok ut til at du må selge skjorta eller kjøpe deg en ekstern skjerm, for å bruke en vanlig billedrørs-TV som dataskjerm er noe du ganske enkelt ikke kommer til å orke i lengden. Det er som regel uproblematisk å koble opp en ekstern skjerm mot VGA-utgangen på bærbare, men dersom skjermen din er HELT ødelagt håper jeg du har en snarvei på tastaturet for å aktivere de eksterne utgangene.

Dersom det ikke er noe problem, og hvis du KUN skal bruke datamaskinen som et mediasenter kan du få helt godkjente resultater ved å bruke din TV. Det du da trenger er som du sier programvare, men du burde kanskje prøve et gratis alternativ til XP Media Center for å prøve ut et slikt grensesnitt før du eventuelt spanderer på deg dette. Media Portal er et eksempel på et slikt program. Du trenger altså strengt tatt ikke XP Media Center for å koble opp maskinen mot TVen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med mindre du har en helt spesiell billderørs-TV må du belage deg på å bruke S-Video ut på datamaskinen din til S-Video inn eller SCART inn (via adapter) på din TV, natrulig nok med en S-Video kabel. Dette kan være litt knotete, men vi har prøvd å forklare det i denne artikkelen.

Til slutt: TV-kort trenger du kun dersom du skal bruke din PC til å ta opp TV-programmer, det er altså heller ikke noe du må ha for å koble PCen til en TV.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar