CREST GO500- Pentium II

CREST er selskapet som utfordrer DELL med avansert webbutikk og solide produkter. Vi har testet GO500 med 15"-skjerm som viser seg å være en solid bærbar PC som du bør sjekke før du selv skal ut og kjøpe nytt utstyr.

Publisert
CREST GO500- Pentium II
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

CREST er en ny aktør i PC-markedet, og det er derfor betryggende at de bruker samme fabrikk som Siemens og IBM for å skru sammen maskinene sine. Det gjør tiltroen til kvaliteten høyere.

CREST har bygget opp et webbasert salgsapparat som gir kunden mulighet til å sette sammen en PC etter egne spesifikasjoner, på samme måte som DELL. Maskinen vi har hatt inne til test, en GO500, har noen av de beste spesifikasjonene som CREST for tiden tilbyr.

Spesifikasjoner

Maskinen vi testet har en 15"-skjerm som kan vise opp til 1024x768 piksler i 32-biters farger (tilsvarer millioner av farger pluss teksturer), men denne modellen kan også leveres med 14,1"-skjerm. Tastaturet er på 321 cm2 med 88 taster, og pekeredskapet er en styreflate plassert rett foran mellomromstasten, med to knapper er plassert i bue foran selve flaten.

GO500, som har innbygget både CD-spiller (kan leveres med DVD-spiller) og diskettstasjon, veier 3,3 kg og er ca. 30% tyngre enn gjennomsnittet for bærbare PCer vi har testet. Og med volumet på 3532 cm3, ca. 25% over gjennomsnittet, er CREST GO500 å regne som en forholdsvis stor og tung maskin.

Prosessoren er en Pentium II 400 MHz, men den er også tilgjengelig med en billigere Pentium II-prosessor med 366 MHz i klokkehastighet. Internminnet i maskinen vi har testet er 128 MB (leveres også med 64 MB); og harddisken har 8 GB lagringskapasitet (leveres også med 6 GB).

Maskinen har alle vanlige porter innbygget, samt plass til enten to Type I/II PC-card (PCMCIA) eller ett Type III, to USB-porter, trådløs port samt S-VHS-utgang for TV og video.

I bruk

GO500 viser seg å være en svært behagelig maskin å arbeide med, og den har en skarp skjerm med god lysstyrke (DinSide-indeks på 103). Siden skjermflaten er hele 15", og tastaturet i tillegg er så godt som det er på denne maskinen, har denn utmerkede stasjonære kvaliteter og kan derfor fungere flott som en standard kontormaskin.

Det negative er at GO500 er såpass stor at det ikke føles naturlig å plukke den med seg hver gang du er på vei til et møte eller på vei hjem. Men for brukere som trenger en maskin som er grei å ta med seg fra ett arbeidssted til et annet, er den utmerket.

God ytelse og batteri

GO500 har en ytelse som er en smule under hva vi hadde forventet, prosessor og internminne tatt i betraktning. For selv om den definitivt er en rask maskin (Sysmark-indeks på 138), er den 5% tregere enn de andre maskinene vi har testet med omtrent samme spesifikasjoner.

Vi ser også at GO500 har nokså ujevne ytelsestall, og særlig kommer Word uheldig ut med en ytelse på bare 86 (halvparten av gjennomsnittlig ytelse for maskiner som koster over 25.000), mens Excel kommer svært bra ut med 138, som er det nest høyeste tallet for bærbare PCer i denne prisklassen. Andre programtyper som har gode ytelsestall på GO500 er grafikkintensive programmer som CorelDRAW og 3D-modellering.

Batteriløsningen er svært tilfredsstillende, med batterilevetid på 3 timer og 38 minutter og rask utkobling til hvilemodus. Dessverre er innkoblingen en smule treg med 10 sekunder, mens de beste maskinene klarer dette på et par sekunder.

Dokkstasjon

Maskinen vi mottok til test ble levert med en dokkstasjon (ekstrautstyr) som først og fremst er beregnet på brukere som er mye på farten. For utover egen port for tilkobling av spillenheter som joystick og annet, og separate utganger for tastatur og mus, har ikke dokkstasjonen noen viktige porter som ikke allerede er bygget inn i boksen til den bærbare PCen.

Dokkstasjonen fungerte som den skulle både ved tilkobling av den bærbare PCen og i kommunikasjon med eksterne enheter, men vi slet litt før vi fikk installert programvaren.

Konklusjon

Selv om CREST GO500 ikke gnistrer på noen måte, likte vi godt denne maskinen. Egenskaper som 15"-skjerm og god grafisk ytelse gjør den til et gunstig kjøp for brukere som arbeider mye med grafikk, men som ikke ønsker å legge ut over 30 000 kroner for en bærbar PC.

For andre brukere er dette en god maskin, men det er ikke vanskelig å finne maskiner som gir like mye eller mer for pengene.

CREST har hele vareutvalget tilgjengelig på webben, og siden deres finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer