Crest Companion 620

Bærbare PCer er ikke lenger annenrangs når det kommer til ytelse og utstyrsnivå. Større og bedre skjermer, romslige harddisker, kraftige prosessorer og ikke minst lavere priser, har ført til at salget av bærbare PCer stiger, mens salget av stasjonære PCer opplever stagnasjon og nedgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå begynner Pentium 4-baserte bærbare PCer å gjøre sitt inntog på markedet, og i følge flere av de store produsentene er det nå på tide å pakke bort store stasjonære PCer for evig og alltid.

LES OGSÅ:

Stasjonære PCer - for spesielt interesserte?

Med prosessorhastigheter fra 1,4 GHz og nye og svært kraftige grafikkløsninger fra blant andre ATI og NVidia, ser vi ikke bort fra at stasjonære PCer etter hvert blir for ”spesielt interesserte”, og utviklingen kan gå raskere enn vi tror.

Allerede i dag er det mulig å få en godt utstyrt bærbar PC med Pentium 4-prosessor til rundt 20.000 kroner. De rimeligste utgavene er gjerne utstyrt med en vanlig desktop-prosessor, den samme som finnes i stasjonære PCer.

TESTEN: Toshiba Satellite 1900 mot Crest Companion 620

To typer

Desktop-prosessorer er rimeligere enn mobile-prosessorer, dels fordi de produseres i større volum, men også fordi de er mindre avanserte med hensyn til blant annet strømsparingsfunksjoner. Desktop-prosessorer blir også varmere enn mobile-utgaver, og trenger derfor mer kjøling. Resultatet kan bli noe mer viftestøy og kortere batterilevetid, men til gjengjeld får du gjerne en raskere PC. Men her er det store variasjoner ute og går.

Toshiba og Crest satser for tiden sterkt på å stjele andeler fra stasjonær PC-markedet ved å gå aggressivt ut i markedsføringen av sine nye Pentium 4-flaggskip. Vi har kikket nærmere på to modeller som koster rundt 25.000 kroner, begge utstyrt med DVD-spiller, CD-brenner, 30 GB harddisk og 256 MB minne. For øvrig er de temmelig forskjellige.

TESTEN: Toshiba Satellite 1900 mot Crest Companion 620