Creative med video-podcast

NYHET: Finnes det noe hottere enn podcasting og blogger? Creative kaster seg på bølgen med en ny tjeneste.

Fenomenet podcasting er blitt en kjempesuksess, i stor grad takket være sin tilknytning til Apples iPod (selv om podcaster er vanlige MP3-filer, og fungerer med alle MP3-spillere).

I disse dager lanserer Creative sitt alternativ, med både lyd- og videoblogger, som legges ut på et eget nettsted. I og med at videobloggene er en såpass viktig del av tjenesten, støttes den såkalte zencastingen per i dag bare på Zen Vision og Zen Vision:M-spillerne.

Podcastene og bloggene er organisert på nettstedet http://www.zencast.com. Derfra kan du laste ned både video- og lydbaserte zencaster, og de stammer fra både private brukere, som legger ut hjemmelagede videoklipp, og store nettsteder som BBC, CNET og ESPN.

For å laste ned zencastene må brukerne imidlertid først installere et program som heter ZenCast Organizer. Dette programmet brukes til å organisere, laste ned og synkronisere nedlastningene. Du får også tilgang til innhold fra andre tilbydere gjennom ZenCast Organizer.

Hele zencast-løsningen er fremdeles i beta, men mye av innholdet er allerede på plass. Vi er i gang med å teste den nye Vision:M-spilleren, og vil også ta en titt på zencastene i praksis. Følg med!