Creative med GeForce-kort i oktober.

Creative er velkjent for å lage produkter av høy kvalitet, og derfor gleder vi oss til deres GeForce 256-baserte grafikkort som skal være i butikkene innen kort tid. NVIDIAS nye brikke skal være den raskeste på markedet når den kommer ut.

Vi har allerede 4968>skrevet om den nye brikkens revolusjonerende egenskaper: en kombinasjon av rå hastighet, høy bildekvalitet og geometriske kalkulasjoner internt i brikken. Det er mye som tyder på at kort basert på denne brikken vil være høstens store suksess, med mindre 3dfx kommer med et produkt som feier konkurrentene av banen.

En av de som er først ute med et GeForce-basert kort er Creative, og deres produkt heter Annihilator. Kortet har foreløpig 32 MB RAM, selv om GeForce-arkitekturen støtter helt opptil 128 MB. Andre spesifikasjoner er 120MHz klokkehastighet, 166MHz minnehastighet (kan klokkes opptil 183MHz). Den amerikanske versjonen vil ha TV-utgang, men dessverre ikke den europeiske.

Creative satser på å slippe kortet i begynnelsen av oktober, men ikke før driverne er stabile nok til å slippes på massemarkedet. Prisen vil sannsynligvis havne på rundt kr. 2.700 (inkl. mva) men dette er ikke endelig avgjort. Vi kommer selvsagt tilbake med en test av Annihilator når kortet er tilgjengelig.