Foto: Creative
Foto: CreativeVis mer

Creative lanserer Ziio

Nettbrett-krigen er definitivt igang.

Apple har med sitt nettbrett iPad rundt 95% markedsandel, og i Norge spekuleres det i om det er mer enn 50.000 slike brett nå, til tross for at Apple ennå ikke offisielt har lansert iPad her til lands.

Det er med andre ord et marked som er sulten på teknologien, og det har selvfølgelig flere fått med seg. Nylig lanserte Samsung sin Galaxy Tab i Norge, og den stod til terningkast 5 i vår test, og til neste år er det ventet et renn av konkurrenter på banen.

Vil presse prisene nedover

Men prisene er forholdsvis stive, noe som med stor sannsynlighet vil forandre seg sterkt til neste år, når konkurransen virkelig tetner til. Creative ønsker å være en del av utfordrergruppen, og har allerede lansert sine to Ziio-modeller i enkelte land - Ziio 7 og Ziio 10.

Hva med deg?

Har du kjøpt nettbrett? (Avsluttet)
Har planer om å kjøpe, men ikke iPad(40%) 615
Nei, dette trenger ikke jeg. (22%) 335
Ja, iPad(17%) 260
Har planer om å kjøpe iPad(15%) 233
Ja, men ikke iPad(6%) 84
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Som navnene insinuerer er det snakk om en 7-tommer og en 10-tommer. Den minste har en skjermoppløsning på 800 x 480 piksler, den største 1024 x 600 piksler. Vekten er henholdsvis 400 og 650 gram.

Begge kan utrustes med enten 8 eller 16 GB internminne, som kan utvides med et microSD-kort (på 7-tommeren) og SD-kort (10-tommeren). Disse fås i dag med kapasitet på inntil 32 GB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: DinSide Data tester iPad

Full HD

Prosessoren er en 1 GHz Arm Cortex A8, noe som virker lovende. Det skal blant annet holde til å spille av video i full HD-oppløsning. Begge brettene har HDMI-utgang for enkel tilkobling til TV.

Forøvrig har brettene både Bluetooth-støtte, WLAN (B/G) og ikke uventet er det Android (2.1) som ligger i bunn.

Du finner mer informasjon om funksjonalitet og formatstøtte i Creatives pressemelding.

I USA starter veiledende pris på 359 dollar for den minste, og 429 dollar for den største. Det skulle ikke forundre oss mye om prisene vil starte på 2990 kroner her til lands, vi vil oppdatere denne artikkelen når vi har fått opplysninger fra Creative om norsk lansering.

Les også: Asus annonserer Eee Pad