Creative Graphics Blaster Riva TNT

Det tredje Riva TNT-kortet DinSide tester er et bra og solid produkt med svært god ytelse. Creative tilbyr her en bra pakke med stabile drivere og tilleggsprogrammer.

Creative Graphics Blaster Riva TNT
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Etter å ha mottatt kortet, gikk vi gjennom de vanlige prosedyrene som installasjon, nedlastning av de nyeste driverne og annet oppsett. Alt foregikk uproblematisk, og på kort tid var kortet klart til test.

LES OGSÅ:

I esken finnes det til sammen fire CDer som inneholder drivere, to spill (Incoming og Forsaken) og multimediaprogrammet Scala. Driverne støtter Direct3D og OpenGL-grensesnittene, og finnes i versjoner for Windows 95, 98 og NT. En programvarebasert DVD-dekoder (Creative SoftMPEG-1) følger også med.

Kontrollpanelet som følger med driverne gjør det mulig å stille inn detaljer på 3D-støtten og andre innstillinger.

Windows-ytelse

Riva TNT-kortene er kjent for å være den beste 2D/3D-kombinasjonen på markedet i dag, og Creative Graphics Blaster er intet unntak. Windows-bildet er skarpt og klart, selv om det er litt i det mørke laget. Ytelsesmessig er kortet faktisk det kjappeste på vanlig Windows-grafikk, og får høyere resultat enn EON sitt Banshee-kort.

På mer krevende oppgaver som Photoshop og CAD-programmer, ligger kortet blant de beste, etter kortene fra STB, Matrox og Number Nine.

Spill-ytelse

På våre Direct3D-tester plasserer Creative-kortet seg mellom Elsa Erazor II og STB. Vi har altså tre Riva TNT-kort liggende på toppen, og Graphics Blaster havner på andre plass. Kvalitetsmessig ser det veldig bra ut, og kortet støtter alle de viktigste 3D-funksjonene, selv om vi opplevde noe flimmer til tider.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder Quake II, havner kortet igjen høyt oppe. På forskjellige oppløsninger havner Graphics Blaster enten like foran, eller like bak STB Velocity 4400.

På andre spill får du imponerende ytelse og svært bra bildekvalitet. Støtte for 32-bits fargedybde lar deg oppleve spillene enda mer fargerike, men du taper ganske mye på hastigheten med så mange farger.

Oppsummering

Creative Graphics Blaster er et svært bra og stabilt kort. DinSide kan absolutt anbefale det til de fleste som er ute etter et kjapt og avansert grafikkort, og den lave prisen gjør kortet enda mer attraktivt. Det er ingen spesielle svakheter ved produktet, og heller ingenting spesielt som gjør at det skiller seg ut fra mengden. Dette er rett og slett et kvalitetskort som vi kan anbefale for mer krevende brukere. Det er viktig å merke seg at dette kortet krever ganske mye av maskinen (som alle andre Riva TNT-baserte kort)Det anbefales ikke å kjøre det på noe tregere enn en Pentium II 300-prosessor.