Creative CSW350

Creative supplerer sine SoundBlaster lydkort med høyttalere i forskjellige størrelser og prisklasser. Vi har testet det kraftigste systemet.

SoundWorks er toppmodellen blant Creative’s høyttalere. Det er et treveis system med subbass og satelitter som har en oppgitt effekt på totalt 67 watt. Creative påstår at systemet kan måle seg med et hi-fi/stereoanlegg, og den påstanden holder til en viss grad.

LES OGSÅ:

Fysiske egenskaper

Subbassen har et høyttalerelement på 16 cm i et kabinett av generøse dimensjoner. Dette plasseres typisk på gulvet under bordet, og har en tradisjonell strømbryter. Dette innebærer at du må ned på gulvet og innunder bordet for å slå systemet av og på. Kanskje litt upraktisk, men alternativet er en standby-løsning hvor systemet aldri er helt slått av.

Satelitthøyttalerene er av moderat størrelse, og er lette å plassere. De har et lite stativ for bordplassering, som skrus fast med en stor tommelskrue. Alternativt kan de henge på veggen, og det er et egnet hull på baksiden for å henge opp satellitten på en skrue.

Tilkoblinger

Creative CSW350
Creative CSW350
Spektralanalyse over området 20 - 20 kHz. Hver stolpe er 1/3 oktav.
Les mer her
Spektralanalyse over området 20 - 20 kHz. Hver stolpe er 1/3 oktav.
Les mer her Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Alle kabler er løse, også strømkabelen (samme type som PCen bruker). Det er kabelklemmer både på subbassen og satelittene, og det er plass til langt tykkere ledninger enn de som følger med. Noen opplever jo at dette gir bedre lyd, men husk at lengden er like viktig.

Det er to stereo innganger, begge på minijack, som gir deg muligheten til å koble til en annen lydkilde parallelt med PCen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Volumkontrollen sitter på ledningen mellom PCen og subbassen. Den er en liten klump med et lite hjul til å skru på for å regulere lydstyrken. Dette er verken elegant eller praktisk, og gjør at det blir enda en ledning som roter til på skrivebordet. Men det virker, og det er tall på kanten av hjulet som viser innstillingen.

Lytteinntrykk

Lydbildet er ikke av de mykeste, men det er heller ikke sjenerende hardt. Det har en ganske fast bass, og bra spredning. Egenstøyen er lav, og inneholder mest brum og lite sus.

Settet håndterer dramatiske lydbilder med overbevisning, og bakgrunnsmusikk er ingen utfordring. Først ved aktiv og oppmerksom lytting på gode innspillinger av dynamisk musikk kommer det fram at systemet ikke først og fremst er et musikkanlegg.

Vi plasserer dette systemet lyttemessig i samme klasse som systemene fra Altec Lansing og Boston, men det hever seg likevel ikke over noen av disse. Men husk at dette også er et spørsmål om smak og behag.