Cortana med Premier League-spådommer

God hjelp til tippelappen?

<strong>SPÅR FOTBALL:</strong> Microsofts Cortana traff riktig i 15 av 16 VM-sluttspillskamper. Nå spår hun også kamper i Premier League. Foto: ALL OVER PRESS/PÅL JOAKIM OLSEN
SPÅR FOTBALL: Microsofts Cortana traff riktig i 15 av 16 VM-sluttspillskamper. Nå spår hun også kamper i Premier League. Foto: ALL OVER PRESS/PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Microsoft Cortana, stemmeassistenten som finnes i Windows Phone og snart også for Windows 10, hadde stor suksess med å spå sluttspillkampene i fotball-VM i 2014.

LES OGSÅ: Vi gleder oss til Windows 10

Ved å analysere ting som tidligere kamphistorikk, spillerstatistikk, baneforhold og annet traff hun blink på 15 av 16 kamper i sluttspillet.

Microsofts spådommer har også vært svært presise i amerikanske TV-show som American Idol, The Voice og Dancing with the stars. I American Idol traff spådommen om hvem som ville ryke ut riktig i hver episode av siste sesong, mens hun i de to andre programmene bare fikk én feil i løpet av hele sesongen.

Verdt å tippe på?

Nå er det Premier League som står for tur. Ved å spørre Cortana hvem som vil vinne kampen mellom to av lagene som spiller i nær fremtid, vil hun svare deg med hvem som er favoritten.

Dette kan du også få frem ved å bruke den amerikanske versjonen av Bing-søkemotoren, noe du gjør ved å peke nettleseren til bing.com, trykke på tannhjulet øverst til høyre, velge worldwide og engelsk – USA. Dernest skriver du «premier league predictions» i søkefeltet.

Her er helgens kamper og Microsofts spådommer:

Cortana med Premier League-spådommer


Helgens største favoritt er med andre ord Manchester City, der Bing mener at sannsynligheten for å vinne mot Hull er over 75 prosent. Liverpool er knappe favoritter mot byrival Everton, mens West Ham vurderes av å ha relativt gode sjanser mot Manchester United hjemme på Upton Park.

Vi tilbragte lørdagskvelden hos Norsk Tipping: - Du har vunnet styggmye

Bør du tippe?

Det kunne selvsagt ha vært morsomt å bruke Microsofts data for å plassere en liten oddskupong til helga, men husk da også at du bør få tilstrekkelig odds for å tippe.

Dersom man antar at Microsofts sannsynlighetsbregning er riktig, bør du ikke tippe med mindre sannsynligheten multiplisert med oddsen du får er større enn én.

Eksempelvis trenger du da 1,31 eller høyere i odds på Manchester City, 2,29 på Liverpool og 3,27 på West Ham om du vil prøve deg på en liten frekkas.

Med mindre din egen sannsynlighetsvurdering er en annen, selvsagt.

LES OGSÅ: Dette taper vi på pengespill