Foto: Corel
Foto: CorelVis mer

Corel Print House Magic 3.0

Når Corel nå lanserer en ny versjon av programmet Printhouse Magic, er de som vanlig gavmilde. For ca. 600 kroner får du tre programmer og et enormt bibliotek av bilder, skrifttyper og maler.

Dette er produktet for deg som har god tid og liker å eksperimentere. For her er det mye spennende å gripe fatt i. De to viktigste programmene er Corel Print House og Corel Photo House. I tillegg får du programmet Family & Friends, som er et kalenderprogram som lar deg holde oversikt over kommende begivenheter. Det er ogå en adressebok slik at du kan sende invitasjoner o.l. til en gruppe. Programmene er i utgangspunktet tiltenkt hjemmebruk, men det er også maler som vil passe for små bedrifter som skal lage brosjyrer, brevark, visittkort og lignende oppsett.

CorelDraw light

Corel Print House har mange likhetstrekk med den betydelig kraftigere storebroren CorelDraw. Programmet er basert på vektorgrafikk, som i motsetning til punktgrafikk tegner redigerbare linjer og objekter. Du kan benytte et forholdsvis rikholdig utvalg tegneverktøyer, og programmet håndterer både linjer og beziér-kurver. Det gjør at Print House kan benyttes til en rekke enkle illustrasjonsformål.

Du kan velge blant et voldsomt antall maler som ikke er alltid like gode i utgangspunktet, men hvis du vet sånn noenlunde hva du er på jakt etter er dette et fantastisk utgangspunkt.

Grensesnittet er bygget med en blanding av veivisere og direkte valg. Dette gjør terskelen betydelig lavere nå du skal lære programmet. Egentlig er dette et eksempel til etterfølgelse for de større og dyrere grafikkprogrammene (hvis det var mulig å koble ut den ekstra hjelpen etterhvert).

Corel Photo House

Dette er programmet som benyttes for å redigere bildene før de legges på plass i designet. Vi er bare delvis fornøyd med dette programmet, og våre standard sjekkpunkter som fargekorrigering, lysstyrke/kontrast, korrigering av rødøyne og lignende funksjoner har enkelte mangler. Spesielt fargekorrigeringen kunne vært mer automatisert og intuitiv. Her er det vanskelig å korrigere bilder på en god måte. Hvis bildebehandling er det viktigste for deg, holder vi en knapp på Adobe PhotoDeluxe.