Snart kommer den for Mac også - og i følge Corel med kraftig fonthåndtering.
Snart kommer den for Mac også - og i følge Corel med kraftig fonthåndtering.Vis mer

Corel med bedre Mac-fonter

Mens CorelDRAW nå er i versjon 8 for Windows, er versjon 6 den siste som er tilgjengelig på Mac. Men nå kommer snart CorelDRAW 8 for Mac også, komplett med Font Reserve fra Diamondsoft. I følge Corel skal sistnevnte løse Mac-brukeres problemer med håndteringen av skrifter.

CorelDRAW 7 kom bare i Windows-versjon, og for Mac-brukere er det derfor en stund siden sist det kom en ny versjon av det populære grafikk- og illustrasjonsverktøyet. Men også Corel (i tillegg til f.eks. Microsoft, med Office 98 for Mac) ønsker nå tydeligvis å markere at Mac-plattformen på ingen måte er glemt.

I tillegg til at Corel har annonsert at CorelDRAW 8 for Power Macintosh nå kommer "snart", annonserte selskapet nylig at det har inngått partnerskap med Diamondsoft og lisensiert deres produkt Font Reserve.

– Brukerne har så langt hatt til gode å se en virkelig løsning på problemene med fonthåndtering, sier markedssjef for Mac-produkter John Geleynse hos Corel. Den grafiske bransjen er fremdeles plaget av problemer som manglende eller ukorrekte fonter i dokumenter, mener han.

Fontdatabase

Men nå skal løsningen i følge Corel finnes i Font Reserve, som med sin database-tilnærming til håndtering av fonter skal ha funnet svaret som Mac-brukere har lett etter i årevis.

I følge Diamondsoft ble Font Reserve utviklet for å takle de fleste problemene som har eksistert rundt tilgang til og anvendelighet av skrifter på Mac. Produktet har fått bred omtale i fagpressen, og skal være allment akseptert som det mest komplette fontverktøyet på markedet.

Corel vil levere CorelDRAW 8 for Power Mac med en komplett utgave av Font Reserve, som dessuten er fullt integrert i CorelDRAWs skriftfunksjoner på alle områder. Versjonen som er inkludert i pakken, tillater brukeren å legge inn opptil 2.100 skrifter i databasen til programmet. Brukere som virkelig trenger variasjon, kan dessuten oppgradere til en versjon som håndterer et ubegrenset antall skrifter.

Mer informasjon finner du på www.corel.com og www.fontreserve.com.