Corel Linux 1.0

Corel har lagt seg i selen for å lage en Linux-pakke som er like enkel å installere og bruke som Windows. Vi har tidligere installert andre Linux-distribusjoner med varierende erfaringer, og var svært spent på hva Corel har klart å få til.

Corel Linux 1.0

Å installere Linux var lenge forbeholdt folk med omfattende datakunnskaper, som har god adgang til et nettverk av folk med enda mer omfattende kunnskaper, utforskertrang og innbitt ståpåvilje. Mange har sett en forretningsidé i å tilby langt mer brukervennlige pakker, som Red Hat, Caldera og mange andre. Men det har likevel vært et godt stykke igjen til det kan sammenlignes med den etter hvert relativt problemfrie installasjonen av Windows (vi lar skrekkhistoriene ligge her).

Corel har virkelig snudd om på dette, og installasjonsprosessen var langt enklere enn noe annet vi hittil har støtt på blant Linux-distribusjonene.

For stor disk?

Siden harddisken i test-PCen vår ikke har så stor ledig kapasitet, valgte vi å bruke en annen disk for vår prøveinstallasjon. Test-Pcen består for øvrig av et Asus P2B LS hovedkort med integrert nettverk og SCSI, Celeron 400 MHz prosessor, ATI Rage 128 grafikkort og varierende lydkort etter behov. CD-drevet for anledningen var den kombinerte CD-brenner/DVD-leseren MP9060A fra Ricoh som vi nylig har testet.

Disken vi satte inn var en 40 GB Maxtor DiamondMax, som vi også har testet nylig, men dette valget viste seg å bli problematisk.

Det virket som om installasjonsrutinen hang seg opp flere ganger under formattering og partisjonering av disken. Vi lot den holde på stadig lengre uten å komme videre, og til slutt lot vi installasjonsprogrammet holde på natten over. Da hadde det stoppet på 96%, og vi ga opp å installere på denne disken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi satte inn 20 GB-versjonen av den samme disken, og da gikk installasjonen som en drøm.

Nesten automatisk konfigurert


Adgang til nettverk og disker