Corel-gave til Linux-brukere

Operativsystemet Linux får stadig flere tilhengere, og nå har også Corel vist sin interesse. Corel WordPerfect 8 gis bort gratis til Linux-brukere, og dermed blir det enda mer interessant å satse på Wintel-konkurrenten.

Corel opplyser at de vil gi bort WordPerfect 8 for Linux Personal Edition i løpet av november. Da vil det være mulig å laste den ned fra Corels webside (linux.corel.com). Er du interessert, kan du registrere epost-adressen din der nå, og få beskjed så snart den er tilgjengelig.

Linux-versjonen skal inneholde de samme funksjonalitetene som Windows-versjonen, men siden den er gratis, mangler den noe. Corel har valgt ikke å ta med online-hjelp og brukerhåndbøker i tillegg til at de store font-bibliotekene som Corel er kjent for, mangler. Målet til Corel er at så mange Linux-brukere som mulig skal bruke WordPerfect 8, og så kjøpe fullversjonen for å få med de siste elementene.

Programmet bruker samme filformat som Windows-versjonen, og det er også mulig å lagre filer i Word 97-format.

Satsingen på Linux er et ledd i Corels strategi om å nå flest mulig plattformer, og dermed flest mulig kunder. Det er også en måte for Corel å komme inn på nye markeder, der Microsoft ikke er dominerende. Corel får neppe stor konkurranse fra Microsoft på Linux-plattformen...

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.