Coop skal selge lavpris-fargelaser

NYHET: Den hittil aller billigste fargelaserskriveren på markedet blir de neste ukene å finne i dagligvarebutikken.

Fargelasere har stupt i pris de siste årene, og det finnes nå mange modeller på markedet til 3-4000 kroner. Enkelte modeller selges enda billigere, som Konica-Minolta magicolor 2400W. Denne skriveren skal de neste ukene tilbys i markedets ferskeste salgskanal for IT-utstyr, dagligvarebutikker.

Coop skal selge lavpris-fargelaser


Det er Coop-kjeden som har kjøpt inn et stort antall av denne skriveren, som er en relativt ny modell (lansert desember 2004). Skriveren har tidligere vært solgt i Norge til en pris som lå i overkant av 3.000 kroner, og danske ITbutikken selger den i skrivende stund for rundt 2.800 kr inkl mva. Nå dumpes prisen til 2.490 kroner.

Bra spesifikasjoner

Oppløsningen er 2400 x 600 dpi, og skriveren skal kunne produsere 20 sider i sort/hvitt og 5 sider i farge pr minutt. Første side skal være skrevet ut i løpet av 12 sekunder i sort/hvitt og 22 sekunder i farge. Drivere til Windows 98 og nyere følger med, og skriveren kobles til en ledig USB-port (2.0 HiSpeed-støtte).

Merkostnader

DinSide Data har sjekket noen av de store nettbutikkene, og har ikke funnet noen billigere fargelasere enn denne. Men å kjøpe billig fargelaser innebærer nesten alltid en betydelig ekstrakostnad som er viktig å ha i bakhodet på kjøpstidspunktet. Som regel er de medfølgende tonerkassettene langt fra fulle, og innkjøp av nye kassetter er ofte en kostbar affære.

Konica-Minolta magicolor 2400W leveres med tonerkassetter med en kapasitet på 1.500 sider ved 5% dekning. En ny tonerkassett med samme kapasitet koster i skrivende stund 875 kroner inkl mva, i følge Konica-Minolta sin servicetelefon. Kostnad ved innkjøp av cyan, magenta, gul og sort tonerkassett blir dermed 3.500 kroner, altså betydelig mer enn hva en ny skriver koster, men det i seg selv er ikke noen unik historie.

Velg høykapasitets tonerkassetter

Kapasiteten på 1.500 sider er dessuten ikke særlig imponerende, og et raskt regnestykke viser at driftskostnadene dermed blir høye i forhold til de fleste konkurrerende modeller. Med høykapasitets tonerkassetter med 4.500 siders kapasitet, blir skriveren imidlertid konkurransedyktig også når det gjelder utskriftskostnader. Disse kassettene vil om kort tid være tilgjengelig blant annet hos Komplett.no, i følge Glenn Ulverud i Noricon, som har vært med på å arbeide gjennom avtalen mellom Coop og Konica-Minolta.

- Så snart vi har salg av toner hos forhandlere i Norge, som skal være på plass innen 1-2 måneder, vil pris pr høykapasitet toner være ca. 800-900 kroner, i følge Ulverud.

Amerikanske PCMag publiserte en test av skriveren i april.

Les også:
Billig fargelaser, dyr i drift.