Coop-PC på testbenken

Nå har vi tatt for oss PCen fra Coop, som har tatt opp konkurransen med de store nettbutikkene. Vi har sammenlignet og testet de ekstra finessene som Coop har ladet sin utfordrer med.


Coop gir seg ikke, de utfordrer faghandelen igjen med en rimelig og velutstyrt PC. Den første kom i mars 2004, den neste i august - og nå trår de til med en ny utgave. PCen har alt vært i butikkene en ukes tid, og siden dette er et såkalt partivare-prosjekt, vil lagrene ikke fylles opp etter hvert som de tømmes.


Samme lest

Alle disse maskinene er ganske like, og produsert av Medion i Tyskland. Størrelse og farger på kabinettet er den samme, frontpanel med kortlesere og en rekke tilkoblinger er alltid på plass, sammen med TV-kort og trådøst nett.


Ingen av PCene vi har testet i vår store sammenligning har vært like omfattende utstyrt, og Coop ønsker å tilby en hjemme-PC som ”kan alt”. Og det kan se ut til at de har fått til.

Det som skiller denne fra de tidligere modellene er at den ikke lenger er basert på AMD-teknologi. Også grafikken skifter leverandør – ATI er ikke lenger med i bildet. Du får også med en Bluetooth-adapter denne gangen.

Intel-basert

Dagens Coop-PC er bygget på 915P-brikkesettet, som også var basis i en maskin vi bygget og testet i september 2004 .

Prosessoren er en Pentium4 på 3,4 GHz med Hyperthreading og 800 MHz FSB.

Det sitter to minnemoduler som utgjør totalt 512 MB, det er enda 2 ledige minneplasser.

Grafikkortet er nå fra nVidia, og er et GeForce 6610XL. Dette er en variant av 6600 som er spesiallaget for Medion.

Spesifikasjoner for øvrig finner du i denne artikkelen.

Ut av boksen

Coop-PCen leveres i en fargerik pappeske, hvor alle sidene er plakater med bilder og logoer. Spesifikasjoner står listet opp, og alt er lagt til rette for at den skal selge seg selv. Det er jo en del av konseptet.

I tillegg til selve PCen kommer det to esker. Den ene inneholder trådløst tastatur og mus, den andre inneholder CDer, en bok som er bruksanvisning på norsk, samt fjernkontroll, s
strømkabel, modemkabel og radioantenne.

Alt som følger med av programvare er ferdig installert på PCen, så den er nærmest klar til bruk. Det eneste hinderet er Microsofts ufravikelige oppstartsrituale.

Les videre: våre vurderinger, ytelsestestene og konklusjon

[Ugjyldig objekt (debatt)]