Computer Desktop Encyclopedia

Computer Desktop Encyclopedia er et funn for datainteresserte. Et presist språk og gode illustrasjoner gir deg innsikt i forkortelser, begreper og datahistorie. Vi har sett nærmere på oppslagsverket, som bare koster deg noen hundrelapper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Slik er skjermen organisert, og dette er meningen bak de ulike ikonene på en Mac.
Slik er skjermen organisert, og dette er meningen bak de ulike ikonene på en Mac. Vis mer
Hentet fra leksikonet: Foto av den aller første datamusen, utført i tre og med to hjul.
Hentet fra leksikonet: Foto av den aller første datamusen, utført i tre og med to hjul. Vis mer

Selv de mest durkdrevne dataeksperter har mange hull i sine kunnskaper – det skal noe til å vite forskjellen på MPP og MPPC, eller å kunne forklare forskjellene mellom ulike grafikkformater hvis hovedkort og ledninger er hovedinteressen.

Computer Desktop Encyclopedia har samlet bortimot alt som finnes av databegreper, og gir deg en effektiv forklaring på disse. Brukergrensesnittet er svært enkelt, og kommer helt uten staffasje: Ett felt med oppslagord og ett med artikler og illustrasjoner.

Leksikonet har greie søkefunksjoner, men mangler litt før det er på høyde med standard digitale leksika (slik vi har sett i i vår sammenlignende test). I tillegg kan du klikke på hvilket som helst ord i artiklene, og leksikonet slår opp på nettopp dette, eller det nærmeste ordet, i lista over oppslagsord. Dessuten kan du enkelt kopiere tekst fra leksikonet, men det er lagt inn sperre mot å kopiere illustrasjoner.

Vi testet dette leksikonet mot et knippe middels vanskelige begreper, og ble imponert over kvaliteten på forklaringene. Det vi fikk var stort sett kjappe, men fullverdige, forklaringer – og det var akkurat det vi håpte på. Vi ønsket oss ikke lange og komplette artikler, hvor selve kjerneforklaringen forsvinner inn i en haug av detaljer.

Alt i Computer Desktop Encyclopedia er ikke fullkomment: Noen få artikler var ikke fullt ut oppdaterte, og i noen tilfeller manglet informasjon, slik som for eksempel viktige årstall. Jeg satt nemlig og lurte på hvilket år MMX-teknologien ble introdusert, men her kunne ikke Computer Desktop Encyclopedia hjelpe meg.

Konklusjonen er allikevel klar: Dette leksikonet er nyttig, det er effektivt å bruke og dessuten morsomt og interessant. Prisen er 475 kroner inkl. mva., men du kan også abonnere på kvartalsvis oppdaterte versjoner (det loves ca. 400 nye begreper i kvartalet) for 950 kroner pr. år.

Norsk importør og leverandør er TID, tlf. 57 86 62 23.