Compaq Presario 5716

Compaq Presario er modellserien for hjemmerbruk. Det finnes et rikt utvalg av modeller, og konfigurasjoner. Modellen vi har testet - 5716 - er i toppserien, og har mange spennende egenskaper

Compaq Presario 5716
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Compaq leverer solide saker helt fra kartong til selve innmaten. Pakken er solid og kompakt og gir et godt inntrykk.

LES OGSÅ:

Designet på maskinen er ganske spesielt. Kabinettet er større og høyere enn de fleste andre PCer. De runde profilene, og lokkene foran lagring og tilkobling, vil virke tiltalende på noen, mens andre vil synes utseendet er litt 'harry'. Det er i alle fall svært praktisk med et utvalg av tilkoblingene plassert på forsiden, et klart pluss

Oppsett og programmer

Maskinen er lett å sette opp siden alle kabler og kontakter har forskjellig farge. Dette er en stor fordel uansett hvor teknisk brukeren er.

Windows er forhåndsinstallert på vanlig måte, og ved første oppstart er det bare de avsluttende detaljer, nummer og navn som må tastes inn av brukeren.

Det følger med et rikt utvalg av programvare. Det følger med en brosjyre med 32 forskjellige titler som spenner over et stort område. Du kan velge i kategoriene Compaq kaller produktivitetsprogrammer, som er tegneprogrammer, kontorprogrammer osv., Referanseprogrammer som er forskjellige oppslagsverk og til slutt Spill som har tilbud for alle aldersgrupper.

Hvilke programmer, og hvor mange du kan bestille, er koblet til en 4 verdipoeng som følger med maskinkjøpet. De forskjellige programmene har forskjellig verdi, så det gjelder å velge riktig for å få regnestykket til å gå opp. Matematikken er vel ikke den store utfordringen her, men det kan vel bringe fram interessante debatter rundt stuebordet når alle familiens medlemmer skal ha sine ord med i laget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I bruk

Maskinen dekker med god margin alle vanlige bruksområder for en hjemmePC, og det er god plass for utbygging. Det store utvalget av programvare er hyggelig for førstegangskjøpere. Pakken har en familievennlig profil.

PCen leveres med multimediatastatur, hvor du kan styre CD-spiller (ikke DVD), og lydvolum direkte. Du kan også starte forskjellige programmer bare ved å trykke på en knapp.

Den har DVD-spiller, som gir deg muligheten til å se filmer på PCen, og der det er S-video TV-utgang. Det er også egen utgang på skjermkortet for tilkobling av digital flatskjerm.

Maskinen har plass både til CD-brenner og ekstra harddisk, hvis det skulle være behov for det.

Maskinen kommer med nettverkskort i tillegg til modem. Den er dermed klar for hjemmenettverk eller tilkobling til Internett via kabelmodem eller ADSL som har nettverkutgang.

I fronten sitter det to ekstra USB-utganger og en FireWire-kontakt for tilkobling til for eksempel DV (digitalt videokamera). Kontakten for styrespak til spill er også plassert i fronten. Dette er en unik og svært praktisk finesse hos Compaq.

Du kan lese mer detaljert om maskinen i vår tekniske omtale