Compaq Presario 5716 - teknisk omtale

Compaq Presario 5716 - teknisk omtale

Compaq Presario 5716 - teknisk omtale

  Maskinen er utrustet med en 450 MHz Pentium III, 128 MB minne, harddisken er på 9,3GB. CDer leses med en 6X DVD-ROM-leser som har betegnelsen Compaq 8584A. Skjermkortet har grafikkbrikken Savage4 og har 16 MB minne. Lyden er integrert på hovedkortet, og det er et innebygget 56K modem som står i en PCI-plass.

  Det sitter også et 10/100 Mbit nettverkskort i en PCI-plass.

  Skjermen er en 17-tommer. Den måler 40,5 cm diagonalt som stemmer bra med det oppgitte målet på 16-tommers synlig bilde. Maksimal anbefalt oppløsning er 1024 x 768 @ 85Hz, som gir et godt og stabilt bilde. Punktavstanden (dot pitch) er på 0,27 mm. Skjermen karakteriserer vi som meget god.

  Høyttalerne er smale og høye, og kommer fra JBL. De yter klart over gjennomsnittet for små høyttalere, men skal du ha skikkelig lyd må du enten koble PCen til stereoanlegget, eller kjøpe et høyttaleranlegg med subbass.

  Tilkobling

  Denne Presario-modellen har følgende tilkoblinger: Baksiden har tilkobling for tastatur, mus, 2 x USB, 1 x 1394 FireWire, 1 serieport, en parallellport, analog skjermutgang, digital flatskjermutgang, S-video nettverk og tilkobling for analog telelinje. Det er også minijack-kontakter for høyttalere, mikrofoninngang og linjeinngang. I fronten sitter 2 x USB, 1 x 1394 FireWire og en standard kontakt for styrespak (og MIDI som krever overgangsledning).

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Utbyggingsmuligheter

  Maskinen åpnes ved å skru ut 4 skruer bak på kabinettet. Så kan du trekke hele maskiner ut av kabinettet. Dette er en svært solid konstruksjon.

  Det er plass til 2 ekstra lagringsenheter ned adkomst fra forsiden. Dermed er det plass både til en CD-brenner og en ekstra harddisk. Begge plassene er 5,25-tommer brede, så du vil trenge monteringsskinner for å feste en 3,5-tommers enhet.

  Det er tre plasser til minne, og to av disse er ledige.

  Det er en AGP-plass, fem PCI-plasser, og en ISA-plass. Du kan sette inn to PCI kort og ett ISA-kort, eller tre PCI-kort i tillegg i maskinen.