Compaq Deskpro 667 MHz

Nå er endelig Intel klar med sitt nye 820 brikkesett, og Compaq er allerede klar med nye maskiner i sin Deskpro-serie. Vi har sett på en liten kraftpakke med 667 MHz Pentium III.

Deskpro EN er en modellserie som er beregnet på større bedrifter. Den er svært kompakt og servicevennlig, og konfigurasjonen har en garantert levetid på minst 12 måneder. Dette gjør det enklere for bedriften å håndtere PC-parken, både ved normalt vedlikehold og hvis det oppstår feil på maskinvaren.

Disse tjenestene har blitt svært avanserte i det siste. Har virksomheten et nettverk hvor både filtjenerne (serverne) og klientmaskinene er utstyrt med Compaq sine Insight Manager-løsninger for administrasjon, kan alt overvåkes i detalj, hvis du vil. Du kan få en rapport om at for eksempel fru Hansens PC fikk fjernet en 64 MB RAM-modul sent torsdag kveld, mens Jensen sin PC fikk installert 64 MB mer 10 minutter senere…

Praktisk konstruksjon

Compaq Deskpro 667 MHz

Deskpro EN er svært enkel å håndtere. To knapper trykkes inn fra siden, og hele dekselet kan trekkes frem og løftes av. Ved å trykke inn en liten hendel, løfter du opp festebraketten som holder fast harddisken, diskettstasjonen og CD-ROM-leseren. Da får du adkomst til prosessoren, som ligger flatt og ikke har noen egen vifte, bare en kjølefinne. Ved siden av prosessoren sitter de to RAMBUS-minnemodulene.

De forskjellige lagringsmediene kan trekkes ut av braketten ved å løsne enkle festeanordninger. I det hele tatt er det nesten ikke behov for verktøy ved service eller oppgradering av denne maskintypen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er to PCI-kortplasser og en ISA-plass, men du kan bare bruke totalt to kort i maskinen siden ISA og PCI deler en brakett. Det er ikke mulig å montere inn noen ekstra lagringsenheter i maskinen.

Komplett

Compaq Deskpro 667 MHz

Denne maskintypen er ikke er tenkt som en privat underholdningsPC, og kommer derfor utrustet med integrert nettverkstilkobling, kraftig grafikk, og enkelt men praktisk lydsystem. Dette er helt eksemplarisk satt opp, med kontakter for hodetelefoner og mikrofon i front og tilkoblinger for høyttalere og linjeinngang bak.

Grafikken er også integrert og håndteres av Matrox G400 med 16 MB minne.

Harddisken kan leveres på enten 10 eller 13,5 GB, og maskinen har også en svært slank CD-ROM-spiller. Denne kan minne om de vi finner i bærbare PCer, og er spesifisert som en 24X leser.

Du kan velge forskjellige prosessorplattformer, som Celeron 466 med 810-brikkesettet, Pentium III fra 450 til 650 MHz med BX-brikkesett eller toppmodellene med Pentium III helt opp til 733 MHz med Intels 820-brikkesett.

Ytelse

Maskinen vi testet er utstyrt med den siste generasjon Intel-teknologi. Brikkesettet er 820, minnet er 128 MB RAMBUS og prosessoren er en Intel Pentium III "Coppermine" på 667 MHz med 133 MHz bus.

I skrivende stund er dette den nest raskeste PCen vi har testet.

SysMark-resultatet var på hele 283, med "Office Productivity" målt til 284 og "Content Creation" målt til 281.

Sammenligning med andre PCer vi nylig har testet:


500 MHz Pentium III667 MHz Pentium III800 MHz AMD Athlon
SysMark98207283258
Office Productivity209284232
Content Creation204281298

Prisen på testmaskinen ligger på ca. 20 000 kroner (eks mva)

Mer informasjon finner du på Compaq sine hjemmesider.