Compaq Armada 1500c

Compaq Armada 1500c virker kanskje litt stor og tykk før du åpner lokket. Men den viser seg å være en smart og god alt-i-ett-maskin med svært god ytelse og lang batterilevetid. Maskinen er faktisk så god at den kjemper helt i teten i denne testen.

Compaq Armada 1500c
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

(20.09) Armada 1500c har fått endret sine spesifikasjoner. Prosessoren er oppgradert fra Celeron 366 MHz til Celeron 400 MHz. Dette burde gi ca. 2-3% høyere ytelse, men vi har ikke hatt mulighet til å måle. Dessuten er prisen redusert. Nå er veilende pris 11.750 ekskl. mva. (14.450 inkl. mva.)

LES OGSÅ:

Compaq Armada er konstruert for å gi god ergonomi for deg som bruker bærbar PC som vanlig bordmaskin. Samtidig er den utformet med tykk plast og myke hjørner som skal sikre maskinen mot støt og uhell når du er ute på tur.

Spesifikasjoner

Compaq har en 12,1"-skjerm som kan vise opp til 800x600 piksler med 16,8 millioner farger. Tastaturet på maskinen er solide 314 cm2, noe som er 10% over gjennomsnittet.

Maskinen veier 3,05 kg (15% over gjennomsnittet for denne testen), men har et volum på hele 4048 cm3, som er hele 40% over gjennomsnittet. Det betyr at den er på tredjeplass når det gjelder vekt, og at den kommer dårligst ut når det gjelder volum.

Prosessoren er Intel Celeron 366 MHz, internminnet er 32 MB og harddisken har 4 GB lagringsplass.

Dette er en alt-i-ett-maskin, men den gir deg også mulighet til å bytte ut diskettstasjonen med et ekstra batteri. Den har innbygget 24X CD-ROM, to PC-Card Type II eller en Type III, en USB, en trådløs port og egen port for tilkobling til dokkstasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pekeredskapet er en styreflate med to knapper som er plassert rett nedenfor tastaturet.

Maskinen i bruk

Armada 1500c utmerker seg med god håndleddsstøtte. Den buede formen foran tastaturet, den korte avstanden mellom styreflaten og tastaturet pluss den korte avstanden fra maskinens front til tastaturet gir en fremragende ergonomi.

Tastaturet er suverent, selv om noen brukere trolig vil savne klikket som vanligvis kommer når du trykker ned en av tastene. Styreflaten er faktisk et par hakk bedre enn for de andre maskinene vi har testet, og har fremragende respons og nøyaktighet. Skjermen er god, med lysstyrke på gjennomsnittlig nivå.

Selv om volumet på denne maskinen er testens høyeste, virker den faktisk mindre. Det er naturligvis bare et spørsmål om psykologi, men etter å ha brukt maskinen i flere sammenhenger, både oppstilt på bord og plassert i fanget, synes vi ikke lenger at den er så klumpet.

Best ytelse og godt batteri

Compaq er den suverene vinneren i våre ytelsesmålinger. Med et resultat på 131, legger den seg hele 10% foran DELLs 400 MHz-maskin, som scorer 119 og er nest raskest. Armada 1500c er bare litt bedre enn DELL for grafikkintensive programmer, men hele 20% raskere for typiske kontorprogrammer.

Compaqs batteriløsning er solid. Det ene batteriet som følger med maskinen har en levetid på 3 timer og 40 minutter, og i tillegg kan du kjøpe et ekstra batteri som plasseres der diskettstasjonen normalt står. Løsningen for hvilemodus er helt grei, men ikke imponerende: 3 sekunder ut og 14 sekunder for gjenoppretning.

Konklusjon

Denne maskinen er -- sammen med Fujitsu B142 og Acer TravelMate 512T -- en av de tre maskinene som i størst grad lykkes som komplett løsning, uten at det er noen nevneverdige svakheter.

Men ettersom Compaq Armada 1500c verken er slank eller lett, er den ikke ideell for deg som reiser svært mye. Den virker solid – uten at vi har hatt muligheten for å krasjteste den – og bør tåle en del røff behandling.

Bruksmessig er dette en allround-maskin som er velegnet til kontoroppgaver, men som også vil fungere til grafikkoppgaver (selv om oppløsningen på 800x600 nok setter en del begrensninger).

Compaq Armada 1500c ble nesten testvinner, men ble slått på målstreken av Fujitsu B142. Men for deg som ikke trenger Fujitsus fantastiske bærbarhet, er Compaq et bedre valg.