Compact Flash-minnekort når 1 GB

Dette burde holde: Et 1 GB-minnekort som passer til de fleste digitale kameraer er garantert et godt kjøp.

Det er ikke lenge siden vi trodde dette var mye plass...
Det er ikke lenge siden vi trodde dette var mye plass...Vis mer

Compact Flash er et av de viktigste standardene for minnekort, som brukes hovedsakelig i digitale kameraer og annet utstyr som bærbare PCer eller PDAer. Compact Flash-brikkene er små og som navnet tilsier, kompakte. Et typisk CF-kort veier ikke mer enn 10 gram.

De største CF-kortene fra SanDisk har hittil vært på 512 MB – nå får du altså en hel gigabyte med data på et lite kort. Det innebærer mer enn 1000 bilder eller over 20 timer musikk. 1 GB-kortene vil garantert være populære hos for eksempel profesjonelle fotografer.

Ikke for alle

Prisen på kortene er imidlertid ganske høy, i underkant av 800 dollar (rundt 7.000 kroner). De blir heller ikke tilgjengelige før første kvartal 2002.

I tillegg de den nye kortstørrelsen, annonserte SanDisk også nylig en ny serie kort med raskere overføringshastighet. Den nye serien heter Ultra Compact Flash, og har en overføringshastighet på 2,8 MB i sekundet, omtrent dobbelt så mye som de vanlige CF-kortene. De skal også være kompatible med all maskinvare som støtter dagens CF-kort. Fordelen med den høyere overføringshastigheten er at blant annet bilder i svært høy oppløsning vil nå raskere flyttes fra kortet til for eksempel en bærbar PC.

Disse kortene vil imidlertid bli dyrere enn de standardvarianten, og finnes i størrelser på opptil 512 MB. De skal allerede være tilgjengelige i butikkene.