Det er ikke lenge siden vi trodde dette var mye plass...
Det er ikke lenge siden vi trodde dette var mye plass...Vis mer

Compact Flash-minnekort når 1 GB

Dette burde holde: Et 1 GB-minnekort som passer til de fleste digitale kameraer er garantert et godt kjøp.

Compact Flash er et av de viktigste standardene for minnekort, som brukes hovedsakelig i digitale kameraer og annet utstyr som bærbare PCer eller PDAer. Compact Flash-brikkene er små og som navnet tilsier, kompakte. Et typisk CF-kort veier ikke mer enn 10 gram.

De største CF-kortene fra SanDisk har hittil vært på 512 MB – nå får du altså en hel gigabyte med data på et lite kort. Det innebærer mer enn 1000 bilder eller over 20 timer musikk. 1 GB-kortene vil garantert være populære hos for eksempel profesjonelle fotografer.

Ikke for alle

Prisen på kortene er imidlertid ganske høy, i underkant av 800 dollar (rundt 7.000 kroner). De blir heller ikke tilgjengelige før første kvartal 2002.

I tillegg de den nye kortstørrelsen, annonserte SanDisk også nylig en ny serie kort med raskere overføringshastighet. Den nye serien heter Ultra Compact Flash, og har en overføringshastighet på 2,8 MB i sekundet, omtrent dobbelt så mye som de vanlige CF-kortene. De skal også være kompatible med all maskinvare som støtter dagens CF-kort. Fordelen med den høyere overføringshastigheten er at blant annet bilder i svært høy oppløsning vil nå raskere flyttes fra kortet til for eksempel en bærbar PC.

Disse kortene vil imidlertid bli dyrere enn de standardvarianten, og finnes i størrelser på opptil 512 MB. De skal allerede være tilgjengelige i butikkene.