Comodo Time Machine

Her er løsningen som gjør det enkelt å rette opp alle feil i Windows.

Du kjenner sikkert til at Windows har en funksjon kalt Systemgjenoppretting. Ved hjelp av denne kan du gjenopprette programmer og systeminnstillinger til en tidligere tilstand. Definitivt en nyttig funksjon, men den har sine klare begrensninger. Først og fremst berører den ikke filer du selv har laget, og den etterlater seg dessuten en masse rusk og rask fra programinstallasjoner du eventuelt ville reversere.

Sikkerhetsselskapet Comodo har laget en elegant løsning som også fikser denne biffen, Comodo Time Machine. Systemet er laget med tanke på at du raskt skal kunne gjenopprette maskinen din til et tidligere tidspunkt, og da inkludert både operativsystem, programmer og brukerfiler.

Comodo Time Machine


Fikser ødelagt Windows

Programmet inneholder dessuten en konsollversjon som lar deg gjenopprette maskinen førWindows laster etter at du har skrudd på PC-en. Dermed kan du redde deg ut av den store krisa; når du opplever at Windows ikke vil starte i det hele tatt.

En slik løsning er selvfølgelig gull for alle som eksperimenterer med uferdige programmer, drivere, tweaking og andre gjennomgripende prosesser, siden risikoen knyttet til dette minimaliseres. Også eventuelle virusangrep og filer som blir infisert av dette, vil bli rettet opp ved å gjenopprette systemet til en tidligere tilstand.

Typiske bruksområder

Eller, som Comodo selv skriver i programomtalen, nå kan du endelig la barna gå amok på familiens PC hele kvelden, vel vitende om at all eventuell skade kan rettes på i løpet av sekunder dagen etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videre nevner Comodo at biblioteker, internettkafeer og andre steder der mange deler én og samme PC, kan konfigurere programmet til å gjenopprette systemet etter hver gang noen har brukt maskinen.

Gjenopprettingspunkter

I likhet med Systemgjenoppretting i Windows lar også denne løsningen deg lage gjenopprettingspunkter, enten manuelt eller til faste tidspunkt. Dermed kan du ha mange forskjellige tidspunkter å velge mellom dersom det skulle bli nødvendig å gjenopprette maskinen til en tidligere tilstand.

Programmet inneholder også en funksjon som lar deg "montere" slike gjenopprettingspunkter som egne stasjonsbokstaver. Dermed kan du bla gjennom filstrukturen i Utforsker, og kopiere tilbake de filene du eventuelt trenger fra et tidligere tidspunkt, for eksempel en tidligere versjon av et dokument.

Skjermbilder fra programmet:

Synkronisering

En smart funksjon er også muligheten til å høyreklikke på hvilken som helst mappe eller fil, og synkronisere den mot samme mappe/fil i et bestemt gjenopprettingspunkt. På den måten kan du faktisk oppdatere et gjenopprettingspunkt med nye filer, slik at den aktuelle mappen/filen er helt oppdatert ved en eventuelt gjenoppretting. Smart!

Dataene lagres i en skjult partisjon, og her kommer også programmets største ulempe; du kan ikke bestemme hvor stor denne skjulte partisjonen skal være. Programmet anbefaler at du har minst 10 GB ledig plass på partisjonen for at det skal fungere optimalt.

Comodo Time Machine fungerer i Windows XP, Vista og 7, både 32 og 64-bits versjoner støttes. Programmet er 100% gratis.

DinSide understreker imidlertid at denne typen programmer gjør vesentlige inngrep i systemoppsettet ditt, og du bør derfor ta sikkerhetskopi av hele harddisken før du eventuelt installerer det, for eksempel ved hjelp av Paragon Drive Backup & Recovery.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.