Communicator 4.5 er lansert

Communicator 4.5 i endelig versjon er nå klar for nedlasting. Her er en oversikt over hva du kan forvente å finne.

Communicator 4.5 er lansert
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Det er slett ikke umulig at Netscape må gi opp krigen om markedsandeler på nettlesere i privatmarkedet. Nettstedet SOL rapporterte for en tid tilbake at nesten 80% av deres lesere nå bruker Internet Explorer. Men man kan saktens undre seg over hvilket marked det egentlig er snakk om, når Microsoft gir bort nettleseren gratis.

Nå er imidlertid Communicator 4.5 ferdig og klar til nedlasting en god stund før Netscape egentlig hadde tenkt å slippe denne oppgraderingen. Og det er jo et signal om at Netscape lever og ånder i beste velgående.

Mer effektiv surfing

I den nye versjonen av Netscape er det lagt til funksjoner som skal gjøre det enklere å finne frem på nettet. Dette skal oppnås ved å koble Communicator med Netscapes eget websted Netcenter. Hvis du for eksempel skriver ”cars” direkte i adressefeltet, slår Communicator automatisk opp i Netscapes database og foreslår nettsteder som handler om biler.

En annen nyhet som er kommet til for å effektivisere surfingen, er en funksjon som kalles ”What´s related”. Som navnet indikerer, finner denne funksjonen relaterte web-steder i forhold til siden du befinner deg på. Denne funksjonen er utviklet i samarbeid med Alexa Internet, som også vedlikeholder relasjonene.

Disse funksjonene kobler selve programmet sterkere mot Netscapes startsted for Internett, Netcenter. En slik integrasjon kan gjøre Netcenter til en alvorlig konkurrent til de andre nettstedene som er typiske startsteder. Blant disse er Yahoo og Excite mye brukt. I Norge er Kvasir en lignende tjeneste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Versjon 4.5 har også fått flere ekstrafunksjoner som normalt er plugg-inn moduler innebygget i selve programmet, og du vil kunne åpne sider som krever RealPlayer 5.0, Headspace Beatnic og Macromedia Flash direkte.

For folk på farten

Communicator 4.5 har også fått forbedret støtte for mer fleksibel bruk av epost og gruppeplanlegger. Så lenge serveren kjører den rette programvaren, trenger du bare å finne en PC som har tilgang til Internett og 4.5 installert. Når du logger deg inn, settes epost og gruppeplanlegger opp slik du er vant til.

Viktig for bedriftskunder

Netscapes norske representant, Thomas Hagelid hos Nocom, mener oppgraderingen først og fremst er viktig for bedrifter som har valgt en eller flere av Netscapes serverløsninger. Oppgraderingen har blant annet en tettere integrasjon mot gruppeplanleggeren på serveren.

Hagelid påpeker også at Netscape vil rette hovedtyngden av utviklingsarbeidet mot bedriftsmarkedet i tiden som kommer. Netscape har aldri sett på privatpersoner som et viktig marked, og de neste versjonene av Communicator vil derfor videreforedle integrasjonen mot serverløsningene for å styrke brukere i bedriftene.

Versjon 4.5 av Netscape Communicator kan lastes ned fra Netscapes hjemmesider.