CloudApp - del filer superraskt

Enklere blir det neppe.

Trykk en hurtigtast og del hva som helst - enklere blir det ikke.
Trykk en hurtigtast og del hva som helst - enklere blir det ikke. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi deler og deler som aldri før - det morsomme YouTube-klippet, bildet av ungene fra påskeferien, utkastet til prosjektplanen eller hva det måtte være.

Lenker er én ting - det går som regel greit for de fleste, enten de poster det på Twitter, Facebook, sender det på epost eller via SMS.

Filer er noe annet. De sendes som regel fortsatt via e-post, mens de mer avanserte legger det på Dropbox eller lignende nettlagringstjenester. I fjor testet vi en god håndfull av dem:

TEST: Lagring på nett

Cloudapp er fantastisk enkelt

Vi er mildt sagt imponerte av CloudApp, som så dagens lys forleden dag. Dette er en kombinert nettjeneste/Mac-applikasjon som lar deg dele hva som helst - det være seg lenker, lengre tekster, bilder, videofiler eller lignende. Ja, til og med hele kataloger kan deles.

Med én tastatursnarvei.

Det er strengt tatt to måter du kan dele noe på med CloudApp. Du kan logge inn via webgrensesnittet og laste opp en fil for deretter å få en URL du kan dele med andre (krever ikke Mac), men har du Mac, finnes det en egen klient som gjør dette fantastisk enkelt. Når du har lastet ned klienten og lagt inn brukernavn og passord, kan du nærmest hvor som helst trykke på den globale tastatursnarveien for å dele det du har merket.

For å få til dette, benytter CloudApp seg av såkalte Raindrops - utvidelser som gjør den kompatibel med flere programmer. Når du så merker et element - det være seg en katalog på harddisken, et bilde i iPhoto eller ei låt i Spotify og trykker tastekombinasjonen, sendes dette til CloudApp. Er det ei fil, lastes den opp, og tilbake får du en kort URL som automatisk blir kopiert til utklippstavlen din.

Deretter kan du bare sende den videre.

Paper can't win er faktisk veldig morsom.
Paper can't win er faktisk veldig morsom. Vis mer


Statistikk og fjerning av filer

For alle elementer du laster opp, kan du se statistikk på hvor mange som har klikket, og via webgrensesnittet kan du også slette filer du har lastet opp.

Foreløpig er CloudApp gratis, og ut fra det vi kan se via nettsidene vil det etter hvert komme annonser for å finansiere gratisversjonen, mens det også vil være mulig å kjøpe en pro-versjon uten annonser. I skrivende stund er det kun mulig å laste opp filer mindre enn 50MB, men det er ingen begrensning på total lagringsplass som benyttes. Det vil heller ikke bli en probemstilling når betalingsversjonen lanseres i følge skaperen selv.

Lyst til å prøve? Da peker du nettleseren til CloudApp.