ClipMate for Windows

Hvis du er en flittig bruker av Windows’ utklippstavle, er du også kjent med de frustrerende begrensninger den har. Shareware-programmet ClipMate håndterer utklipp på en langt mer fleksibel og praktisk måte.

Klipp- og lim-teknikken i Windows er til stor hjelp for de fleste av oss. Det er tidsbesparende, og standardiseringen av formater gjør det mulig å klippe å lime og lime elementer mellom de fleste programmer.

Det som er upraktisk er at utklippstavlen i Windows bare kan holde et eneste objekt. Derfor blir det frustrerende mange ganger vi må gå fram og tilbake mellom programmene. Det hadde vært langt mer praktisk å først kunne klippe ut alle elementene vi trenger, og så lime dem inn etterpå.

Lagrer og sorterer

ClipMate er et lite shareware-program som gjør akkurat dette, og mer til. Du tar så mange utklipp du ønsker, alle blir lagret etter hverandre og du får opp en liste over alle utklippene. Du ser begynnelsen av utklippet hvis det består av tekst og et utsnitt eller en forminsket utgave av grafikk.


Du kan også sortere utklippene etter type, dato, program eller etter din egen sorteringsnøkkel. Dette er like enkelt som i Windows Utforsker – du bare klikker i feltet over kolonnen med sorteringsbegrepet du vil bruke.

Velger du et utklipp med peker eller piltaster, blir dette automatisk lagt i Windows’ standard utklippstavle. Derfra kan du lime det inn i programmet du jobber i med de vanlige kommandoene (Ctrl-V eller Ctrl-Insert).

Avanserte finesser

Programmet kan settes opp på mange måter. Du kan sette det til å lagre automatisk i gitte intervaller, lage utvalgte samlinger (”Collections”), lime sammen utklipp og søke i utklipp.

For alle som jobber med dokumentasjon av programvare, sammenfatninger av stoff, skjermdumper og illustrasjoner er dette programmet til stor hjelp.

Prisen for full versjon er 25 dollar

Du kan laste ned en 30-dagers prøveversjon her.