Classic Shell 4.0 forvandler Windows 8.1 til Windows 7

Gir deg startmeny og visker bort skillet mellom Modern UI-apps og klassiske Windows-programmer.

Startmeny-funksjonaliteten er akkurat slik du husker den, med muligheter for å flytte, slette og organisere med dra & slipp. I listen over mest brukte programmer ligger både klassiske Windows-programmer og Modern UI-apper.
Startmeny-funksjonaliteten er akkurat slik du husker den, med muligheter for å flytte, slette og organisere med dra & slipp. I listen over mest brukte programmer ligger både klassiske Windows-programmer og Modern UI-apper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes du det er vanskelig å bli dus med det nye Modern UI-grensesnittet i Windows 8? Da er du ikke alene. Reaksjonene fra publikum har vært så sterke at Microsoft blant annet gjeninnfører start-knappen når de om få dager kommer med Windows 8.1 - den første store oppdateringen til operativsystemet.

Får ikke alt

Men selv om knappen blir gjeninnført, betyr ikke det at du får tilbake den klassiske startmenyen som vi kjenner fra Windows 7 og eldre versjoner av Windows. Du må fortsatt forholde deg til en heldekkende meny med såkalte "fliser", som kan representere både klassiske programmer, funksjoner, nye Modern UI-apper, innstillinger og nettsider:

Classic Shell 4.0 forvandler Windows 8.1 til Windows 7


Synes du dette blir i overkant, og savner den gamle startmenyen? Da vil du like Classic Shell 4.0. Som navnet på programmet antyder handler det om å få Windows 8 (inkludert Windows 8.1) til å oppføre seg mer som tidligere versjoner av operativsystemet.

Dette innebærer blant annet at du får tilbake den klassiske start-knappen og startmenyen. Du kan også gå rett til skrivebordet når du har logget inn, og ikke til den store Modern UI-menyen.

Du kan velge mellom tre forskjellige startmeny-grensesnitt i tillegg til å gjøre en haug med spesialtilpasningetter eget ønske. og velge stil på startmenyen, avhengig av hvor klassisk du ønsker å være:

Classic Shell 4.0 forvandler Windows 8.1 til Windows 7


Ønsker du å se den store Modern UI-menyen, klikker du ganske enkelt på lenken til "Startskjerm" som ligger øverst på den klassiske menyen. Dermed får du i pose og sekk.

Men det er mer

Du kan også gjøre tilpasninger i Utforsker og Internet Explorer, slik at de ser ut og oppfører seg mer som i eldre utgaver av Windows. Mulighetene for skreddersøm er rett og slett imponerende, og programmet har fungert problemfritt mens vi har testet det.

Classic Shell kom nylig i en helt ny utgave (4.0) som er kompatibel også med den kommende Windows 8.1. Programmet er basert på åpen kildekode, og er gratis. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra classicshell.net.

Les også: 1 av 3 sitter på en tidsinnstilt Windows-bombe

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer