Cinet PPI-600 400MHz Pentium II

Den andre norskbyggede 400 MHz-maskinen vi har mottatt kommer fra Cinet. Bortsett fra Intel-komponentene (prosessoren og brikkesettet) har Cinet valgt komponenter fra andre produsenter i sin maskin, med unntak av lydkortet. Det viser seg at ytelsen likevel er svært lik, i alle praktiske sammenhenger. Med andre ord - nok en maskin i toppsjiktet.

 Foto: O Masnn
Foto: O Masnn Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Maskinen er et typisk Cinet minitårn, litt bredere enn vanlig. Det virker litt mindre fast i fisken sammenlignet med Evercoms kabinett, men det er et par viktige forskjeller.

LES OGSÅ:

For det første har kabinettet ingen forsegling som gjør garantien ugyldig hvis den brytes. For det andre følger det med en god norsk bruksanvisning som forklarer punkt for punkt hvordan du åpner kabinettet og monterer tilleggskort, ekstra lagringsenheter og mer minne. Et eget kapittel tar for seg oppsett av BIOS, som rett og slett er en oversettelse av den engelske håndboka til hovedkortet. Her finner du både bilder, skisser og tabeller som gir all den informasjon du har behov for. Men noen lærebok for nybegynnere er det ikke.

Cinet reserverer seg fornuftig nok mot å gi garanti for feil som er oppstått ”som følge av statisk elektrisitet, feilaktig installering eller modifikasjon av komponenter i maskinen”, som det står i bruksanvisningen.

Komponenter

Hovedkortet er et Asus P2B med Intels 100 MHz FrontSide Bus BX-brikkesett. Det er installert 64 MB SDRAM (PC100 DIMM) som bruker en av de 3 tilgjengelige DIMM-plassene. Cinet oppgir 384 MB minne som maksimum, men Asus oppgir 768 MB på sine websider.

Harddisken er av Ultra-EIDE-typen, fjorårsmodellen av Seagate Medalist Pro 6451 på 6,4 GB. Den roterer med 5400 rpm, og har en søketid på 9,5 ms. Seagate har nylig oppgradert Medalist Pro-serien til 7200 rpm. Denne er allerede tilgjengelig i Norge i løs vekt og kan sannsynligvis også bestilles til Cinets PCer i nær fremtid - for noen få hundrelapper mer, selvfølgelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

CD-ROM-leseren er en NEC CDR-1900A med 32X ytelse. Denne plasserer seg høyt oppe i CD-ROM-testen vår. Du kan lese mer om den her.

Grafikkortet er et STB Velocity AGP med 4 MB RAM. Dette er et meget raskt kort, både til vanlig Windows-bruk og til spill som krever 3D-støtte. Vi har testet dette i vår grafikkort-test og du kan lese mer om dette kortet her.

Lydkortet er den gamle traver SoundBlaster AWE64. Helt utmerket til spill og vanlig lydgjengivelse, men som de fleste andre lydkort ikke egnet til seriøse lyd- og musikkopptak.

Grei konstruksjon

Maskinen er sammensatt på en grei måte, men gir ved første øyekast ikke samme inntrykk av pinlig indre orden som EverComs maskin. Men, i Cinets maskin kan du svinge ut den delen av kabinettet som hovedkortet og tilleggskortene sitter på når du skal ha adkomst til lagringsenhetene. Derfor må kablene ha et visst slakk, og så lenge kablene ikke kan havne borti vifter og varme kjøleribber synes vi dette er helt ok.

Maskinen hadde Windows NT 4.0 Workstation installert og på CD-ROM, men vi installerte likevel den siste versjonen av Windows 95 med de siste driverne for alle komponentene for å kunne sammenligne med de andre maskinene vi tester. Dette gikk som ventet helt uten problemer, siden Cinet baserer sine maskiner på industristandard-komponenter.

Du kan selvfølgelig velge operativsystem ved bestilling.

Cinet lanserer maskinen i et pakketilbud som også inkluderer 15" TCO'95 skjerm, Microsoft Windows NT 4.0 Workstation, mus og tastatur.
Prisen er kr 21.900,- ekskl. mva. (uten skjerm: kr 19.800,-)