Cinet PC PPI-600 Pentium III 500MHz

Denne PCen er nesten identisk med PPI –600 med Pentium II 450 MHz som vi testet i slutten av januar. Forskjellene er at prosessoren har blitt erstattet med en Pentium III på 500 MHz, og at maskinen har nettverkskort i stedet for ISDN-kort. Hva gjør en Pentium III på 500 MHz med ytelsen?

Cinet PC PPI-600 Pentium III 500MHz
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Siden slutten av februar 99 er det Pentium III som tar over i alle toppmodellene. Pentium II havner i mellomklassen og Celeron regjerer i økonomiklassen. Denne maskinen fra Ark Cinet er nå toppmodellen i sin klasse for kontormaskiner.

LES OGSÅ:

Maskinvaren

Maskinen har det tradisjonelle Cinet-kabinettet som er litt bredere enn de fleste andre PCer. Lokket festes ikke med skruer, men med to plastskinner som skyves opp for å frigjøre festekrokene. Dette er en praktisk og grei mekanisme med tydelige selvforklarende symboler på plastskinnene.

Inne i maskinen finner vi hovedkortet Asus P2B. Dette er et kvalitetskort som både er stabilt og har stor fleksibilitet med hensyn til klokkehastigheter, spenninger og andre parametre knyttet til prosessortyper og hastigheter. Kortet har fire PCI og tre ISA kortplasser, hvor en plass deler brakett. Dette er ikke det nyeste kortet fra Asus, som nylig lanserte et nytt Pentium II/III-kort med fem PCI og to ISA kortplasser.

Prosessoren er en Pentium III som kjører på 500 MHz, som er den første varianten av denne prosessorgenerasjonen.

Minnet er på 64 MB og kan bygges ut til 512 MB

Harddisken er en IBM Deskstar 14GXP på 10,1 GB. Dette er en rask, robust og rimelig stillegående disk av høy kvalitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I stedet for CD-ROM, har maskinen en DVD-ROM-leser fra Sony. Modellen heter DDU220E og kjører med 5x DVD og 24x CD etter spesifikasjonene. Vi har testet denne i vår løpende test av DVD-ROM-lesere hvor du kan se de oppnådde resultatene.

Skjermkortet er et STB Velocity 4400 med 16 MB minne som sitter i AGP-plassen. Dette kortet er testet i vår test av grafikkort, og er helt i toppklasse.

Lydkortet er et SoundBlaster Live! Value som vi har testet tidligere på DinSide. Dette er et av de aller beste generelle lydkortene som finnes i dag, har svært lav egenstøy og mange spennende effekter.

Testmaskinen var utstyrt med et 3C905B 10/100 Mbit nettverkskort (PCI) fra 3Com. Dette er et av de mest brukte nettverkskortene og fungerer utmerket.

Programvare

Denne varianten av maskin kommer uten spesiell programvare, siden den er beregnet på bruk i et kontormiljø. Cinet leverer selvfølgelig det du måtte ønske av programvare, men det er ikke inkludert i denne prisen.

Dokumentasjon

Cinet leverer en perm som inneholder både brukerveiledning for maskinvaren og innføring i Windows. Begge disse er gode og nyttige, spesielt for nye brukere.

Sammenfatning

I testen av den samme modellen med Pentium II-prosessor skrev vi:

”Pentium III vil neppe bli noe raskere enn Pentium II med samme klokkefrekvens i vanlige brukerprogrammer.”

Våre målinger bekrefter dette – forskjellen fra en 450 MHz pentium II- prosessor er helt marginal. De nye egenskapene hos Pentium III kommer først og fremst til sin rett ved håndtering av mediadata som video og lyd eller andre spesialskrevne programmer for Pentium III. Det vil ta litt tid før disse egenskapene vil bli utnyttet i programvare, men det ser ut som om Intel har fått bred støtte hos utviklere for de nye instruksjonene.

Konklusjon

Dette er en maskin for deg som vil ha den aller nyeste teknologien uansett pris. Er du på jakt etter et arbeidsjern til lavest mulig pris, anbefaler vi heller å kjøpe samme maskinen, men med Pentium II eller en Celeron. Hvis du likevel har lyst på en Pentium III, vil det som vanlig lønne seg å vente noen måneder. Vi regner med at prisene vil falle med ca. 20% på 500 MHz-prosessoren i løpet av sommmeren når enda raskere versjoner blir lansert