ChromePlus

Denne nettleseren tar det beste fra to verdener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å skifte standardnettleser er ikke alltid så lett, spesielt hvis man er avhengig av å besøke nettsider og applikasjoner som fungerer bedre i én nettleser enn i en annen.

Google Chrome er kjent for å være lynrask, men fungerer for eksempel dårlig med Microsofts webutgave av Outlook. Den fungerer heller ikke uten videre mot Skandiabanken og andre nettsteder som krever sikkerhetssertifikater.

Beste fra to verdener

ChromePlus løser imidlertid flokene på en interessant måte. Her får du nemlig muligheten til å åpne "kranglete" nettsider ved å bruke Internet Explorer-motoren. Dermed vil disse nettsidene se nøyaktig lik ut som om de ble åpnet via Internet Explorer.

Denne muligheten har du for øvrig også i Firefox, men det krever at du laster ned tillegget IE Tab.

image: ChromePlus


Støtter musebevegelser

ChromePlus har dessuten flere andre interessante tilleggsegenskaper i forhold til standardversjonen av Google Chrome. For det første støtter den musebevegelser (mouse gestures). Hold nede høyre museknapp mens du beveger musepekeren til venstre, tar deg for eksempel til forrige side du besøkte.

image: ChromePlus


"Super drag" er også interessant. Marker et ord eller setning, dra og slipp til et vilkårlig sted på nettsiden, og det foretas Google-søk etter dette i bakgrunnen, resultatene åpnes i egen arkfane.

Krever ikke installasjon

Det er for øvrig også verdt å nevne at du kan laste ned ChromePlus som en såkalt portabel applikasjon, som kan kjøres uten installasjon. Du kan for eksempel ha den liggende på en minneplugg, på MP3-spilleren din eller lignende, og all historikk og brukerinnstillinger lagres der.

Mer informasjon og oversikt over ekstrafunksjoner finner du på www.chromeplus.org. Der kan du også laste ned nettleseren, som for øvrig er gratis, og fungerer i Windows XP og nyere.