<strong><strong>FILM UTEN NETT:</strong></strong> Chromebook-brukere har nå muligheten til å kjøpe/leie film og se den uten nettilgang. Foto: GOOGLE
FILM UTEN NETT: Chromebook-brukere har nå muligheten til å kjøpe/leie film og se den uten nettilgang. Foto: GOOGLE Vis mer

Chromebook med flere nye funksjoner

Nå er det mulig å se film uten nettilgang.

Publisert
Sist oppdatert

For bare et par uker siden ble Chromebook lansert i Norge; bærbare maskiner med et veldig enkelt operativsystem som byr på god ytelse, batteritid og utseende i forhold til prislappen.

Les mer: Fordeler og ulemper med Chromebook

Siden operativsystemet i praksis er nettleseren Chrome, er disse maskinene myntet på nettbruk. Alle modellene som foreløpig er lansert i Norge har begrenset lagringsplass – typisk 16GB SSD-disk, med enkelte 32GB-modeller.

Dog får kjøpere av Chromebook 100GB gratis lagringsplass hos Google i to år, og det er altså her filene dine i hovedsak er ment å ligge.

Den siste uka har det kommet et par nyheter som kan være verdt å få med seg for Chromebook-eiere og potensielle kjøpere:

Offline-støtte for film

Via Chrome-appen Google Play Filmer kan man leie og kjøpe filmer og TV-serier. Nytt er imidlertid muligheten for å lagre innholdet lokalt på Chromebook, slik at det kan sees uten nettilgang.

Den lokale lagringsplassen er som nevnt begrenset, så det er ikke veldig mye du får plass til, men du har i hvert fall muligheten til å leie en film eller to før du legger ut på en lang flytur.

Automatisk opplasting fra SD-kortet

Den siste versjonen av Google+ Bilder lar deg automatisk laste opp bilder til Google+-kontoen din når du setter et SD-kort i maskinen. Tidligere var dette noe du måtte gjøre selv; særlig hvis du også hadde bilder i råformat du ville laste opp.

Når bildene lastes opp til Google+-kontoen er de selvsagt kun tilgjengelige for deg, med mindre du velger å dele dem med flere. Bilde-appen har dessuten fått støtte for Chromecast, slik at du kan vise bilder og film direkte på TV om du har en Chromecast.

TEST: Google Chromecast

Kjøp av bøker

Via Google Play Bøker er det nå mulig å kjøpe e-bøker fra Google i Norge, som også kan leses uten nettilgang.

Dette er for så vidt ikke noe unikt for Chromebook og er også tilgjengelig for andre PC-er og også Android, men Googles boktjeneste ble nylig åpnet her til lands.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer