Chrome tapper maskinen din for strøm

Derfor bør du revurdere Google-nettleseren.

<b>POPULÆRE:</B> Google Chrome er en kjapp nettleser med et minimalt og fint grensesnitt. Problemet er likevel innlysende på bærbare: Den kan i verste fall spise opp 25 prosent mer av batterilevetiden. Foto: GOOGLE
POPULÆRE: Google Chrome er en kjapp nettleser med et minimalt og fint grensesnitt. Problemet er likevel innlysende på bærbare: Den kan i verste fall spise opp 25 prosent mer av batterilevetiden. Foto: GOOGLEVis mer

Chrome har hatt en svakhet i mange år: Den bruker for mye strøm, og gjør maskinen din tregere.

Nå skal Google ta fatt i problemet. Les saken hos ITavisen.no.

Chrome - en batteridreper

Hvorfor? Fordi Google av en eller annen grunn har bestemt at programmet hele tiden skal spørre prosessoren (altså CPU-en - «Central processing unit») i maskinen din om å holde Chrome aktiv, ifølge Forbes.

Det verste: Du kan ikke gjøre noe med det.

Det eneste du kan gjøre, er å droppe å bruke Chrome i Windows til Google har ordnet opp.

Dette har Google gjort

GJELDER WINDOWS-BÆRBARE Har du en bærbar datamaskin med Windows? Da bør du prøve andre nettlesere enn Chrome, og finne ut om maskinen varer lenger. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
GJELDER WINDOWS-BÆRBARE Har du en bærbar datamaskin med Windows? Da bør du prøve andre nettlesere enn Chrome, og finne ut om maskinen varer lenger. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis merVi skal ikke være så altfor tekniske, men Windows er lagt opp slik at når et program ikke brukes, så skal det heller ikke brukes så mye prosessor-kraft på den, kun nok til at programmet kan leve i bakgrunnen.

Google har valgt å tilordne 1.000 ms prosessor-klokkerate til Chrome (prosessoren vekkes tusen ganger i sekundet). Microsoft anbefaler at dette tallet skal være langt lavere når et program ikke er i bruk; 15,625 ms. - 64 ganger i sekundet.

Dette kan føre til en batteritap på intet mindre enn opp til 25 prosent, melder Forbes.

Blir det endelig rettet snart?

I flere år ble problemet ignorert, men nå ser det endelig ut til at det skjer ting. Chrome er tross alt verdens nestmest populære nettleser, så det er jaggu på tide å ta affære.

Det ble i september 2012 opprettet en feilrapport på code.google.com, og nå er problemet endelig tatt tak i av Google, og har fått høyeste prioritet.

I mellomtiden kan du prøve Opera, Internet Explorer eller Firefox på din Windows-bærbare.