<strong>NYTTIG HJELPEMIDDEL:</strong> Nettleseren Chrome får snart en ny funksjon som vil gjøre surfehverdagen bittelitt bedre. Foto: COLOURBOX/KIRSTI ØSTVANG
NYTTIG HJELPEMIDDEL: Nettleseren Chrome får snart en ny funksjon som vil gjøre surfehverdagen bittelitt bedre. Foto: COLOURBOX/KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Chrome sporer opp bråkete faner

Google gjør det lettere å finne ut hvor lyden kommer fra.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har sikkert alle opplevd det. Hatt flere faner i nettleseren oppe samtidig, og plutselig begynner en video eller reklame å spille av på full guffe uten at du vet nøyaktig hvor det kommer fra.

I stedet for at du må bla deg gjennom alle fanene, vil Google gjøre det lettere for deg.

I den nyeste Chrome-betaen har de derfor innført en funksjon som viser et lyd-ikon på fanen som spiller av lyd for øyeblikket.

Dermed kan du enkelt bare lukke fanen, eller gå rett til den for å stoppe videoen eller hva det er som bråker. Smart!

- Chrome vil også indikere hvilke faner som bruker webkameraet ditt eller streames til TV-en din (via Chromecast), skriver selskapet i et blogginlegg.

Chrome sporer opp bråkete faner


Beta-versjonen av Googles nettleser er i utgangspunktet myntet på utviklere og de litt mer teknologisk oppegående blant oss. Er du opptatt av at ting skal fungere som de alltid har gjort, kan det derfor være lurt å vente på den ferdige versjonen.

Les også: Google klare med apper for skrivebordet

Blokkerer farlige nedlastinger

Chrome 32 Beta har også en sikkerhetsfunksjon som vil automatisk blokkere ondsinnet programvare fra å bli lastet ned. Du vil få en advarsel nederst i høyre hjørne på skjermen dersom det skjer.

Chrome sporer opp bråkete faner


Windows 8-brukere har dessuten fått en ny visning av nettleseren i Modern UI-modus, som framstår som en egen desktop hvor man kan installere webapplikasjoner og starte dem fra en egen oppgavelinje.

- Opplevelsen skal være temmelig lik den man får i Chrome OS, skriver vår søsterpublikasjon Digi.

Chrome 32 forventes lansert i januar. Men betaen kan du allerede laste ned her.

Les test: Slik er Google Chromecast

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer