Google Chrome er den eneste nettleseren med egen app-butikk.
Google Chrome er den eneste nettleseren med egen app-butikk.Vis mer

Chrome snart større enn Firefox

Nye målinger tyder på at Chrome går forbi Firefox ved årets slutt .

Mens både Internet Explorer og Firefox opplever stagnasjon og tilbakegang, øker Chrome sin markedsandel i temmelig imponerende takt. I septembermålingen fra StatCounter er Internet Explorer fortsatt den desidert mest brukte nettleseren, med totalt 41,7% markedsandel, mens Firefox har 26,8 og Chrome er oppe på 23,6%.

For bare ett år siden hadde Chrome bare 12,4% markedsandel. I løpet av denne perioden har Internet Explorer gått tilbake med 7,5 prosentpoeng og Firefox 4,4 prosentpoeng.

Samleside: Nettlesere

Hvis trenden fortsatter, og det er det mye som tyder på, har Chrome passert Firefox ved årsskiftet, skriver Techspot.

Source: StatCounter Global Stats - Browser Market Share

Chrome er allerede større i enkelte store markeder, blant annet i England. I Norge er de omtrent jevnstore, skal vi tro Statcounter.

Riktig bilde?

En annen sentral aktør som innhenter og analyserer nettleserdata, er Net Applications. I august-målingen deres ligger fortsatt Chrome godt bak Firefox, og Internet Explorer har en mer solid ledelse. Det skal i følge Techspot skyldes at det kinesiske markedet tillegges større vekt når prosentene fordeles hos Net Applications.

I Kina er for eksempel Internet Explorer 6 fortsatt en vesentlig størrelse, en nettleser som omtrent er blitt borte i de fleste andre markeder.

Les også: Her vinner Internet Explorer.