Istedenfor å laste ned manuelt og trykke på en rekke OK-knapper underveis, installerte vi VLC på 20 sekunder ved hjelp av to små ord.
Istedenfor å laste ned manuelt og trykke på en rekke OK-knapper underveis, installerte vi VLC på 20 sekunder ved hjelp av to små ord.Vis mer

Chocolatey: Datanerdenes nye favoritt

Lar deg installere programmer med to ord.

Å installere Windows-programmer innebærer ofte veivisere og masse trykking på OK-knapper. I tillegg må man passe på å holde tunga rett i munnen så man ikke får med verktøylinjer i nettleseren og annet rusk og rask på kjøpet.

Lynkjapt og trygt

Chocolatey kan i så fall være en reddende engel. Ikke bare gjør den at du installerer programmene uten alle lytene, det hele skjer utrolig raskt og effektivt: Alt du behøver å skrive er to ord i et ledetekst-vindu, og så går resten av seg selv.

Man kan nesten si at Windows blir litt mer lik Linux, på en god måte.

Ønsker du for eksempel å installere multimediespilleren VLC? Javel, da skriver du ganske enkelt cinst vlc i ledetekstvinduet og trykker på Enter:

Chocolatey: Datanerdenes nye favorittFørst får du en bekreftelse på at kommandoen er gjenkjent, og så forberedes nedlastingen

Chocolatey: Datanerdenes nye favorittEtter et par sekunder starter nedlastingen,

Chocolatey: Datanerdenes nye favorittog så snart den er ferdig installeres programmet uten at du behøver å klikke på en eneste OK-knapp, med standard innstillinger - og uten uønskede vedheng

Chocolatey: Datanerdenes nye favorittJada, VLC er på plass. Hele prosessen tok rundt 20 sekunder i vårt tilfelle

Mange programmer

I skrivende stund finnes mer enn 420 programmer eller såkalte "pakker" å installere på denne måten, en sto del av dem er basert på åpen kildekode. Mange av programmene som tilbys er velkjente, deriblant 7Zip, Firefox, Paint.net, Skype og Google Chrome. Her får du hele oversikten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men først må du altså installere Chocolatey, og det gjør du selvfølgelig enklest via et ledetekst-vindu. Kopier ganske enkelt denne koden, høyreklikk i et ledetekste-vindu og lim inn:

@powershell -NoProfile -ExecutionPolicy unrestricted -Command "iex ((new-object net.webclient).DownloadString('http://bit.ly/psChocInstall'))" && SET PATH=%PATH%;%systemdrive%\chocolatey\bin.

Vi digger allerede Chocolatey!

Les også: Ninite - lynrask installasjon av programmer